O româncă e primul străin din poliția de frontieră a Islandei

0
672
FOTO: Captură Știrile Pro TV
FOTO: Captură Știrile Pro TV

Mirabela Blaga este om de bază al poliției de frontieră din Islanda. Pe Aeroportul Keflavik are grijă ca pe poarta principală de intrare din micuța țară să nu intre niciun răufăcător. A fost selectată din peste 200 de candidați și se poate mândri cu faptul că este prima persoană care nu s-a născut în Islanda și lucrează la poliția de frontieră a țării.

Cel mai mult îi plac reacțiile românilor cărora le vorbește în limba maternă. „Român surprinși, foarte surprinși, mulți se sperie… aaaa, o româncă, da…”, a povestit Mirabela Blaga, la Știrile Pro TV.

Mirabela are două fete, este căsătorită cu un islandez, iar toată familia ei vorbește acum românește. Soțul ei, Runar Svavarsson, s-a rugat o lună de ea să o convingă să meargă cu el în Islanda.

A ajuns în Islanda în urmă cu 13 ani, la 21 de ani. Era la sfârșitul lui mai, ningea și era foarte frig. Pentru că nu știa limba și trebuia să se integreze, a făcut din nou liceul în Islanda, apoi facultatea de drept, iar acum este la master.

„N-a fost uşor, deci n-a fost uşor. Am plâns, îmi venea să renunţ, am avut noroc că m-au… şi familia, m-au susţinut şi soţul şi toată lumea. În acelaşi timp am început să lucrez ca translator pentru că nu erau translatori, veneau tot mai mulţi români”, a mai povestit Mirabela Blaga.

Mirabela și familia ei vin destul de des în România în vacanțe. Cele două fete sunt încantate mai ales că la buncii din România e cald. Mirabela s-a obișnuit cu frigul din Islanda și păstrează România în sufletul ei. De altfel, a înființat și o asociație prin care dorește să îi ajute pe românii care trăiesc în Islanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.