Ce este obligat să facă un român care se întoarce în țară din Italia

0
554
FOTO: TerriAnneAllen/Pixabay.com
FOTO: TerriAnneAllen/Pixabay.com

Toate persoanele care vor intra în țară venind din Italia vor fi puse obligatoriu în carantină sau autoizolare. Este anunțul făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela. Cei care nu respectă aceste dispoziții vor primi amenzi de până la 10.000 de lei și riscă și dosare penale în situații mai grave.

După ce au fost suspendate toate zborurile care fac legătura dintre Italia și România, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis să suspende și transportul rutier de persoane „prin servicii regulate, regulate speciale şi ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia şi din Italia spre România, începând cu data de 10.03.2020, ora 12:00, până în data de 31.03.2020, ora 12:00, ora României”.

De asemenea, aceeași structură a statului a mai decis și că „operatorii de transport rutier care efectuează servicii regulate, regulate speciale şi servicii ocazionale care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia către România faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz”.

„A fost aprobată și suspendarea transport feroviar sau introducerea de noi direct din România spre Italia și invers, pentru aceeași perioadă.

Operatorii feroviari au obligaţia de a afişa la bordul trenurilor şi de a distribui materiale tipărite care să aducă la cunoştinţa călătorilor faptul că cetăţenii români care se vor îmbarca venind din Italia către România vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la urcarea în tren. 

Operatorii feroviari au obligaţia de a înştiinţa cetăţenii străini că acestora nu li se va permite trecerea frontierei României dacă vin cu escală din Italia”, transmite Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

FOTO: TerriAnneAllen/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.