Ce reguli trebuie să respecți în Italia în perioada carantinei

0
540
FOTO: IgorSaveliev/Pixabay.com
FOTO: IgorSaveliev/Pixabay.com

Toată Italia este în carantină din cauza epidemiei de coronavirus. Toate barurile, cafenelele și alte locuri de socializare se închid. De asemenea, campionatul de fotbal se suspendă, iar toate călătoriile neimportante vor fi interzise.

Potrivit noilor măsuri, toate persoanele rezidente pe teritoriul Italiei care au nevoie să se deplaseze dintr-o localitate în alta sunt obligate să completeze un formular pe care să-l prezinte autorităților la cerere. În acest document trebuie să fie specificat clar motivul pentru care sunt nevoiți să facă astfel de călătorii.

Potrivit Il Messaggero, care precizează motive false sau încalcă aceste norme pot primi amenzi și chiar să fie arestați. Forțele de ordine urmează să facă controale în mijloacele de transport în comun, atât cele locale, cât și cele regionale sau naționale.

Vor fi controale inclusiv pe autostrăzi și drumurile dintre localități, dar și în trenuri sau aeroporturi. Însă, foarte important, forumularul prin care este explicat motivul deplasării este valabil în aeroporturi doar pentru persoanele rezidente în zonele de carantină din Lombardia și cele 14 provincii declarate focare de infecții și doar pentru cei care vor să părăsească Italia.

Persoanele rezidente în Italia se pot deplasa numai pentru „exigențe de muncă dovedite prin acte, situații de nevoie urgentă sau din motive de sănătate”.

Formularul pentru persoane fizice poate fi descărcat de pe site-ul oficial al Ministerului de Interne din Italia. Pentru angajatori este un alt tip de formular, care se poate descărca de – aici.

În perioada carantinei sunt închise majoritatea locurilor publice. Nu se poate merge la săli de sport, bazine de înot sau centre spa, localuri, teatre sau cinematografe și alte locuri publice. De asemenea, nici pârtiile de schi nu sunt deschise în Italia.

Barurile și restaurantele vor putea să-și desfășoare activitatea numai în intervalul orelor 6:00 și 18:00, fiind obligate să asigure distanța de minim un metru între clienți, în caz contrar acestea riscă să le fie suspendată autorizația de funcționare. Magazinele alimentare și farmaciile vor avea program normal, însă trebuie să asigure, obligatoriu, distanța de 1 metru între clienți.

FOTO: IgorSaveliev/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.