Inscrierea copilului la scoala in Anglia. Pasii de urmat

0
1475

Daca locuiesti in strainatate si trebuie sa-i faci inscrierea copilului la scoala in Anglia iti recomandam o metoda extrem de simpla.

Suntem siguri ca acesta poate sa fie un moment greu, mai ales pentru o mama care trebuie sa se desparta de copilul ei si sa-l trimiti la gradinita sau la scoala. Daca locuiesti in Anglia trebuie sa stii ca englezi au mai multe lucuri ce ii diferentiaza de noi, nu doar faptul ca masinile au volan pe dreapta. De exemplu, daca a venit momentul sa-ti inscrii fiul sau fiica la scoala trebuie sa te gandesti foarte bine la cum alegi institutia.

In Anglia, copiii incep scoala de la o varsta destul de frageda spre deosebire de cei din Romania si stau la cursuri 6 ore pe zi.

intre 3-4 ani copilul merge la gradinita
intre 4-5 ani urmeaza etapa numita Reception Class
intre 5-11 Primary school
intre 11-16 – secondary school
intre 16-18 college

De obicei parintii aleg ca cei mici sa invete foarte aproape de casa, insa englezii nu au acest obicei. Ei mai degraba aleg sa-si duca copilul la o institutie de prestigiu, indiferent de distanta pe care trebuie sa o parcurga zilnic.

Inscrierea copilului la scoala in Anglia

Pentru inscierea copilului la scoala in Anglia e bine sa folosesti acest site unde o sa gasesti o multime de informatii despre scoala, profesori, calificativul pe care il are institutia, demersurile necesare, etc. Ce trebuie sa nu uiti insa este faptul ca indiferent daca te-ai decis la o scoala anume pune mai multe pe lista pe care o faci in aplicatie, caci daca se epuizeaza locurile la prima, te vor directiona spre a doua optiune si tot asa in functie de prioritizarea facuta in prealabil.

Daca lista este deja facuta, acceseaza acest site unde iti vor cere Post Code-ul pentru a te putea directiona catre Council-ul de care apartii (ei se ocupa de admiterea in scoli). Inscrierile pentru Primary School se fac pana la jumatatea lunii decembrie online, iar in scris pana la jumatatea lunii ianuarie. Pentru Secondary School ultima zi este 31 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.