Ce pedeapsă a primit un român acuzat de viol în Londra

0
557
FOTO: Poliția britanică
FOTO: Poliția britanică

Un român care trăia pe străzi în Londra a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a violat o tânără de 18 ani.

Șerban Scînteianu, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzat că pe 2 iulie, în jurul orei 4:30, a urmărit o tânără care ieșea de la serviciu până într-un bloc, unde a violat-o în mod repetat.

Potrivit poliției britanice, tânăra a reușit să scape abia după ce l-a convins pe violatorul român să o lase să meargă să își ia ceva de băut. Fata a reușit să fugă într-o zonă aglomerată, unde o persoană a ajut-o să ajungă la o secție de poliție.

Imediat, o echipă de polițiști a mers la locul faptei indicat de tânără și l-au găsit pe Scînteianu dormind pe o saltea chiar în spatele blocului în care a comis violul.

Inspectorul David Adams, unul dintre anchetatori, l-a caracterizat drept un „prădător sexual”, care a comis un „act oribil”. Victima sa a fost felicitată pentru curajul pe care l-a avut și pentru că a venit de urgență la polițiști.

„A fost un atac oribil comis de Scînteianu asupra tinerei. Aș vrea să apreciez cât de curajoasă a fost tânăra pe toată perioada investigațiilor. Prin atitudinea ei promptă, polițiștii au reușit să-l prindă la fața locului și să strângă dovezi valoroase care au fost esențiale pentru condamnarea lui”, a declarat detectivul Eshter Pugh, un alt anchetator.

Mai mult, după audieri, acesta a recunoscut alte trei acuzații de viol. Șerban Scînteianu și-a recunoscut toate faptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.