Un român a făcut o afacere fantomă în Germania din care a câștigat 280.000 de euro

0
705
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Un român a reușit să păcălească mai mulți germani și a câștigat dintre o afacere ilicită aproape 280.000 de euro. Acesta este acum așteptat în Germania pentru a da explicații.

Afacere ilicită a românului a început în 2016. Cornel Marius M. și-a  deschis o firmă în Germania specializată în vânzarea de mașini second hand de „mare putere”.

Pentru a atrage clienți a făcut și un site fantomă. Acesta le cerea clienților un avans considerabil și apoi îi trimitea la presupusa adresă a firmei de unde să-și ridice mașinile. Însă în locul indicat de român nu era nici urmă de mașină și nici măcar sediul firmei.

Judecătoria Rostock a emis pe numele orădeanului două mandate de arestare europene pe care le-a trimis spre aprobare Curții de Apel Oradea. Primul este pentru înşelăciune, iar al doilea, transmis în urmă cu o săptămână, pentru fals şi uz de fals.

Anchetatorii germani spun că românul promitea că oferă și servicii de vămuire, dar şi variante de finanţare, totul pentru a conferi credibilitate cât mai mare.

Cei care cădeau în plasa escrocului erau puși să trimită avansul într-un cont din care bihoreanul scotea imediat banii.

Anchetatorii germani spun că în perioada noiembrie-decembrie 2016, românul ar fi reușit să păcălească 11 persoane de la care a luat, cu titlul de avans, aproape 280.000 de euro.

Orădeanul a fost arestat în România, iar judecătorii urmează să stabilească dacă vor accepta cererea autorităților germane de a-l preda pentru continuarea cercetărilor în Rostock.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.