Topul celor mai frumoase cascade din Romania

Romania este o tara recunoscuta pentru frumusetile pe care le ofera natura. Zonele muntoase din tara ofera peste 20 de cascade spectaculoase, care pot fi admirate de turisti, de-a lungul traseelor montane.

0
1457

Romania este o tara recunoscuta pentru frumusetile pe care le ofera natura. Zonele muntoase din tara ofera peste 20 de cascade spectaculoase, care pot fi admirate de turisti, de-a lungul traseelor montane.
Situate in diferite regiuni ale tarii, iata topul celor mai frumoase cascade din Romania.

Topul celor mai frumoase cascade din Romania. Cascada Bigar

Cascada Bigar este considerata nu doar cea mai frumoasa cascada din Romania, dar si din lume. Intr-un top realizat de The World Geography, al celor mai spectaculoase cascade din lume, cascada aflata in judetul Caras-Severin a fost clasata pe primul loc.
Si nici nu ne surprinde! Unicitatea ei vine din modul inedit al curgerii apei, dar si pentru faptul ca este pozitionata pe linia Paralelei 45, in tara noastra.
Daca vrei sa vizitezi si tu aceasta cascada, calea de acces este pe DN57B, din Anina spre Valea Minisului, inainte de satul Bozovici, unde vei gasi un semn cu Popasul Paralela 45.

Topul celor mai frumoase cascade din Romania. Cascada Urlatoarea

O alta cascada celebra din Romania se afla in apropiere de orasul Busteni. Cascada Urlatoarea este inalta de 15 m si, dupa cum ii spune si numele, extrem de zgomotoasa.
Cu cat te apropii mai tare de ea, cascada se remarca prin vuietul puternic, care parca urla prinstre stanci.
Legenda spune ca Urlatoarea spune povestea de dragoste nefericita dintre o fata frumoasa si doi frati ciobanasi care au prins drag de ea. In timp ce o urmareau pe stancile muntoase, fara sa stie vreunul de existenta celuilalt, fata s-ar fi speriat si ar fi cazut de pe stanci.
Strigatul ei de durere si al tineretii pierdute s-ar auzi si astazi, in locul in care se afla cascada Urlatoarea. Cele doua formatiuni stancoase, de-o parte si de alta a cascadei, ar fi chiar cei doi ciobanasi, care ar fi impietrit la vederea celor intamplate.

Topul celor mai frumoase cascade din Romania. Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea se afla in Muntii Ceahlau. La fel ca si in cazul cascadei Urlatoarea, aceasta revarsare de apa si-a dobandit numele gratie zgomotului puternic pe care il produce.
Ca inaltimea, Duruitoarea masoara 25 de m, iar baza acesteia se desface asemenea unui evantai.

Topul celor mai frumoase cascade din Romania. Cascada Cailor

Cascada Cailor este cea mai mare cascada din Romania. Situata in partea de Nord-Est a Muntilor Borsa, in apropiere de statiunea Borsa, cascada se afla la o altitudine de 1300 metri.
Revarsarea apei masoara 90 de metri si se scurge peste un abrupt numit Podul Cailor.

Topul celor mai frumoase cascade din Romania. Cascada Beusnita

Cascada Beusnita este considerata minunea din Caras Severin. Legenda spune ca apa porneste din valul de mireasa al unei frumoase ciobanite.

Langa Cascada Beusnita se afla si Lacul Ochiul Beiului, un lac cu apa albastra, cristalina, care nu ingheata niciodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.