Cel mai bun student roman din Europa: „Sunt unul din acei nebuni care doresc sa se intoarca in Romania”

Cel mai bun student roman din Europa a fost ales in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, la inceputul acestui an.

0
1052

Cel mai bun student roman din Europa a fost ales in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, la inceputul acestui an. Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului din Capitala, iar premiul pentru cel mai bun student roman din Europa a fost castigat de Claudia Gabriela Mitrofan.
Galateanca este studenta la University of Cambridge in Marea Britanie.

Claudia Gabriela Mitrofan, cel mai bun student roman din Europa,  studiaza biochimia la celebra universitate Cambridge, in urma obtinerii unei burse de studiu.
„Dupa absolvirea studiilor de licenta la Universitatea East Anglia, am lucrat un an in cadrul unei companii farmaceutice unde am dezvoltat anticorpi terapeutici, dupa care am facut doua masterate in cercetare. Apoi, am obtinut o bursa la UNiversitatea Cambridge pentru un Doctorat in Stiinte Medicale – cercetare in ramura cardiovasculara si metabolica, pe care l-am terminat in august 2016. Pentru ca mi-a placut oarte mult aspectul clinic din cadrul cercetarii medicale, am decis sa aplic pentru o bursa ca sa aprofundez medicina. Dupa ce termin facultatea imi doresc sa combin medicina clinica cu cercetarea. Visul meu cel mai mare este sa ma pot intoarce in Romania pentru a ajuta la dezvoltarea cercetarii”, povesteste studenta originara din Galati.

Claudia Gabriela Mitrofan vorbeste cu nostalgie despre Romania, tara in care s-a nascut si pe care o iubeste atat de mult.

„Eu sunt un produs al educatiei romanesti. Probabil ca destinul a facut sa studiez in Marea Britanie. Sunt unul din acei nebuni care doresc sa se intoarca in Romania si sper ca Romania in care ma intorc sa fie una mai buna. Le multumesc parintilor care au crezut in mine cand nici eu nu am mai facut-o”, a mai spus studenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.