Cele mai frumoase orase mici din Norvegia

Cele mai frumoase orase mici din Norvegia, Norvegia este una din cele mai spectaculoase tari scandinave si, totodata, si cea mai dezvoltata.

0
1713

Norvegia este una din cele mai spectaculoase tari scandinave si, totodata, si cea mai dezvoltata. Turistii care vor sa evite aglomeratia, dar si sa cunoasca adevarata experienta scandinava, isi pot indrepta atentia asupra oraselor mai mici din Norvegia. In micile asezari urbane sau in oraselele inconjurate de faimoasele fiorduri nordice, timpul pare ca a stat in loc, iar privelistea iti taie rasuflarea.

Cele mai frumoase orase mici din Norvegia: Reine

Reine este un mic sat pescaresc din Norvegia care se remarca prin frumusetea lui. Avand o populatie de doar 300 de locuitori, micul sat pescaresc cuprinde intr-o suprafata redusa intreaga esenta a Norvegiei.
Satul se afla amplasat in arhielagul Loften, un sir pitoresc de insule din Cercul Polar Arctic.
Cea mai mare revista saptamanala din Norvegia (Allers) a selectat Reine, la sfarsitul anilor 1970, ca cel mai frumos sat din Norvegia, potrivit inbors.com

Cele mai frumoase orase mici din Norvegia: Flam

Privelistea spectaculoasa a oraselului este data de fiordurile care marginesc locul.
Turistii care vin aici trebuie neaparat sa incerce o calatorie cu trenul prin imprejurimile orasului. Experienta cu trenul in Flam, Norvegia este cunoscuta ca fiind cel mai frumos traseu parcurs cu trenul din intreaga lume. De asemenea, poti admira fiordurile si cascadele in timp ce te plimbi cu barca.

Cele mai frumoase orase mici din Norvegia: Alesund

Istoria oraselului Alesund este una interesanta. Dupa ce a ars din temelii in secolul 19, orasul a renascut si s-a transformat intr-unul din cele mai fermecatoare orase din Norvegia.
Arhitectura Art Nouveau, casele pline de culoare si apele cristaline de jur imprejur, fac din Alesun o destinatie magica.

Cele mai frumoase orase mici din Norvegia: Lillehammer

Desi este un oras mic, aici ai ocazia sa incerci numeroase activitati distractive. Lillehammer a gazduit in anul 1994 Spoturile Olimpice de Iarna, iar pasionatii de activitati in aer liber pot incerca ciclismul, pot schia, calari sau sa se aventureze la parcurs trasee montane.

Cele mai frumoase orase mici din Norvegia: Tromso

Pozitionat in apropiere de Cercul Polar, oraselul gazduieste numerosi turisti veniti sa „vaneze” aurorele boreale. Aici, poti admira „luminile nordului” si jocul culorilor pe cer pe care le produc, de la verde deschis la violet, iar apoi, albastru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.