Cele mai bune orase din lume. Aici se traieste cel mai bine

0
888
cele mai bune orase din lume, unde se traieste cel mai bine

Cele mai bune orase din lume. Iata unde se traieste cel mai bine. Studiul cuprinde mai multe orase de pe glob.

Melbourne a fost detronat de pe pozitia sa de orasul cel mai ”locuibil” din lume dupa sapte ani consecutivi, pierzand coroana in favoarea capitalei Austriei, Viena, relateaza Reuters.

Pe langa perspectiva generala de securitate imbunatatita pentru vestul Europei, Viena a beneficiat si de rata sa scazuta de criminalitate, a declarat editorul studiului, Roxana Slavcheva.

Raportul intocmit de The Economist’s Intelligence Unit clasifica 140 de orase din toata lumea in baza unor criterii precum stabilitatea, cultura, mediul, educatia si infrastructura.
Bucurestiul ocupa locul 82, la egalitate cu Belgrad (Serbia) si Shenzhen (China).

Restul pozitiilor din top 10 sunt impartite intre Australia (Sydney pe locul al 5-lea si Adelaide pe al 10-lea), Japonia (Osaka pe locul al 3-lea si Tokyo pe locul al 6-lea), Canada (Calgary pe locul al 4-lea, Vancouver pe locul al 6-lea si Toronto pe al 7-lea) si Danemarca (Copenhaga pe locul al 9-lea), relateaza DPA si Reuters.

Cele mai bune orase din lume

Viena si Melbourne au fost separate de doar 0,7 puncte procentuale, capitala Austriei ameliorandu-si suficient stabilitatea pentru a urca pe primul loc al topului, potrivit raportului citat.

Documentul contine o nota speciala ca Osaka si-a imbunatatit transportul public si ca a inregistrat o scadere consistenta in rata criminalitatii, ceea ce a dus la obtinerea de scoruri mai mari in materie de infrastructura si stabilitate si la clasarea sa cu doar 0,7 puncte procentuale in spatele Melbourne.

Patru orase – Hamburg din Germania, Helsinki din Finlanda, Perth din Australia si Auckland din Noua Zeelanda – au iesit in acest an din top zece, dar nu din cauza deteriorarii conditiilor de trai, ci datorita ameliorarilor produse in orasele concurente.

Intre timp, printre cele mai putin indicate orase in care sa locuiesti din lume se afla Damasc (Siria), Dacca (Bangladesh), Lagos (Nigeria), Karachi (Pakistan) si Port Moresby (Papua Noua Guinee), conflictele fiind responsabile pentru multe dintre ratingurile scazute obtinute. Sondajul nu include mai multe dintre cele mai periculoase capitale ale lumii, precum Bagdad si Kabul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.