Ce se mananca in Danemarca. Peste ce nu sar la cina

0
1174
ce se mananca in danemarca

Ce se mananca in Danemarca. Aici sunt trei mese principale: micul dejun, prânzul și cina. Specific Danemarcei în ceea ce priveşte micul dejun este miezul de pâine cu lapte gras sau ymerdrys, un amestec între pâine prăjită de secară şi zahăr brun.

Øllebrød este un fel de mâncare făcut din pâine de secară, zahăr şi bere fără alcool. Produsele daneze de patiserie constau în prăjiturele de dimensiuni mici, umplute cu cremă sau cu un amestec obţinut din unt, zahăr şi scorţişoară.

În Copenhaga sandwich-urile, cunoscute la nivel local sub numele de smørrebrød, care de cele mai multe ori sunt folosite pe post de masă de de prânz, pot fi considerate o specialitate la nivel naţional dar şi local.

Ce se mananca in Danemarca

De exemplu, frikadeller sau mai bine cunoscutele chifteluţe, de obicei fiind folosită carnea mai grasă şi mai bogată. De asemenea, la danezi se obişnuieşte să se mănânce destul de mult peşte. Printre preferatele lor vă amintesc de flæskesteg sau friptură de porc cu garnitură, kogt torsk sau cod fiert, cu sos de muştar şi pesmet.

Cei din Copenhaga servesc de obicei trei mese regulate pe zi, constând de obicei într-un mic dejun rece, cu cafea, un prânz tot rece la locul de muncă şi o cină caldă acasă cu familia. E drept că se mai întâmplă ca la mijlocul amiezii unii să mai servească un sandwich rapid, obicei care se poartă şi seara târziu. Carnea, în special cea de porc, este de departe cel mai comun ingredient folosit la mesele calde de care vă spuneam. În general aceasta este servită seara, deşi cam grea, danezii nu se dau la o parte de la acest deliciu culinar ce implică multe multe grăsimi.

Ce se mananca in Danemarca

Micul dejun de bază la danezi din Copenhaga este alcătuit din cafea sau ceai şi pâine de secară, pâine albă cu rulouri de brânză sau gem. Cerealele, în special fulgii de porumb, fulgii de cereale şi fulgii de ovăz sunt de asemenea populare pentru copii, dar şi printre adolescenţi. Un fel de mâncare tipic pentru micul dejun din Copenhaga este ymerdrys. Acesta constă din Ymer acrit obţinut din produse lactate, care apoi este acoperit cu un amestec de pâine de secară şi zahăr brun ras.

De obicei duminica, deoarece este o zi ceva mai specială pentru danezi, pentru micul dejun se fac o varietate de rulouri de pâine. Printre gurmanzii de la prima masă a zilei în Copenhaga este foarte popular wienerbrød, o pâine cunoscută produs de patiserie daneză în Copenhaga.
Sucul de portocale poate fi, de asemenea, servit dimineaţa sau chiar un bitter cu Gammel Dansk, mai ales atunci când micul dejun este servit oaspeţilor cu ocazia unei sărbătoare ca zilele de naştere. Un alt element important pe farfuriile celor din Copenhaga la micul dejun este oul fiert şi mezeluri care sunt servite reci. Pentru danezi pâinea la micul dejun vine sub forma albă şi este cunoscută sub numele de franskbrød. Aceasta este un fel de bagheta.

Ce se mananca in Danemarca

Apropo micul dejun la danezi este numit morgenmad. La danezi cina este denumită aftensmad, şi constituie masa din zi la care toată lumea din familie poate fi prezentă. Cina constă de obicei doar dintr-un curs de principal, de multe ori un fel de mâncare de carne cu cartofi şi legume sau salată.

Rareori sunt servite şi aperitive. Desertul de la cină, este foarte probabil să fie ingheţată sau un vas cu salată de fructe. Mese mult mai elaborate pentru cină sunt servite la ocazii ceva mai speciale sau atunci când sunt invitaţi oaspeţi. În general totul se prepară cât mai simplu şi mai ”în tipar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.