Cele mai frumoase gradini botanice din Romania

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania se gasesc in multe orase de provincia, in ciuda faptului ca cea din Bucuresti este, poate, cea mai renumita.

0
1655

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania se gasesc in multe orase de provincia, in ciuda faptului ca cea din Bucuresti este, poate, cea mai renumita.
Pasionatii de plante exotice sau specifice tarii noastre se pot delecta in mai multe gradini botanice din tara cu privelisti superbe.

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania. Gradina Vasile Fati din Jibou, Salaj

Gradina Botanica din Jibou se intinde pe o suprafata de 24 de hecatre si a fost inaugurata in anul 1968. Gradina contine o colectie de palmieri, o gradina zoologica, o gradina japoneza, dar si un acvariu. Gradina se afla in parcul castelului medieval al familiei Wessenlenyi si a fost amenajat de un gradinar din Viena.

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania. Gradina Alexandru Borza din Cluj

SONY DSC

Gradina Alexandru Borza din Cluj este o adevarat oaza de liniste. Parcul dateaza inca din 1920 si are o suprafata de 14 hectare. Aici, turistii pot intalni plante care cresc pe intreg teritoriul tarii, dar si numeroase plante exotice.
Aici sunt cultivate circa 10.000 de categorii specifice, grupate, pentru o mai buna administrare, in mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic, complexul de sere si sectorul destinat persoanelor cu deficiente de vedere – creat relativ recent pentru a veni in intâmpinarea necesitatilor exprimate în repetate randuri de catre comunitate.

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania. Gradina Botanica din Galati

Gradina Botanică din Galati a fost infiintata in anul 1990 ca sectie a unei noi institutii muzeala „Complexul Muzeal de Stiintele Naturii”. Gradina Botanica se afla pe malul stang al Dunarii la Galati. Gradina se intinde pe o suprafata de 18 ha si este structurata pe sase sectoare: ornamental, sere, plante utile, rosarium, flora si vegetatia Romaniei.

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania. Gradina Anastasie Fatu din Iasi

Gradina botanica din Iasi a fost inaugurata la data de 1856 si este prima gradina botanica din Romania. Locatia este cunoscuta ca fiind locul in care se afla cea mai mare colectie de trandafiri din tara noastra, dar si numeroase specii de crizanteme.

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania. Gradina Botanica „Alexandru Buia” din Craiova

Gradina Botanica din Craiova a fost conceputa de arhitectul peisagist francez Emile Redont. La inceputul secolului trecut a functionat ca parc public in partea de nord a orasului. In perioada de varf a gradinii, aici se gaseau peste 3.000 de exemplare de foioase si conifere, iar in sere se adapostea o colectie de peste 900 de specii exotice, toate cu valoare stiintifica si decorativa.

Cele mai frumoase gradini botanice din Romania. Gradina Botanica Dimitrie Brandza din Bucuresti

Gradina Botanica din Capitala are o suprafata de 17.6 hectare si cuprinde peste 10.000 de plante din intreaga lume. Gradina a fost construita de botanistul roman Dimitrie Brandza in anul 1884 si peisagistul belgian Fuchs. Tot aici, vizitatorii mai pot gasi si Muzeul de Botanica, amplasat intr-o cladire in stil brancovenesc, loc in care pot fi admirate peste 5.000 de plante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.