Cele mai mari inselatorii online

Cele mai mari inselatorii online pot fi adevarate capcane in care sa va pierdeti banii. Hotii pandesc posibile victime chiar si la un click distanta, in mediul virtual.

0
1407

Cele mai mari inselatorii online pot fi adevarate capcane in care sa va pierdeti banii. Hotii pandesc posibile victime chiar si la un click distanta, in mediul virtual.
Numeroase cazuri de inselatorii online au fost raportate in ultimii ani, iar cateva din aceste manevre au devenit faimoase.

Iata cele mai mari inselatorii online de care sa va feriti.

Cele mai mari inselatorii online. Loteria vizelor

Aceasta inselatorie, potentialele victime sunt anuntate printr-un mail ca sunt fericitii castigatori ai unei vize care sa le permita sa se mute peste Ocean, in Statele Unite.
Pericolul intervine abia in momentul in care cei interesati raspund la mail, iar apoi li se spune ca trebuie sa trimita niste sume de bani (cateva sute de dolari bune) pentru achitarea taxelor si formalitatilor. Tranzactia trebuie efectuata prin Western Union, pe numele unui individ despre care se pretinde ca ar lucra la Ambasada SUA din Londra, la adresa Grosvenor Square nr 24.
Statul american i-a avertizat pe cetatenie ca cei care se ocupa de acest program nu trimit astfel de instiintari.

Cele mai mari inselatorii online. Scrisorile nigeriene

Victima primeste de data aceasta un email in care un personaj dintr-o tara straina sustine ca este un print tinut prizonier sau ca vrea sa scoata o suma mare din tara si nu reuseste. Rugamintea lui este sa fie ajutat cu o suma, sa zicem, de 1000 de dolari. In semn de recunostinta, el promite ca va oferi la randul lui un procent din averea de sute care valoreaza milioane. Odata ce tranzactia a avut loc, corespondenta se intrerupe.

Cele mai mari inselatorii online. Vishinh (voice phishing)

Talharu suna victima si pretinde ca este un angajat al unei banci sau de la Politie. pe un ton convingator, el va convinge victima ca exista o problema cu datele lui bancare, pentru a obtine mai multe informatii despre el.
Intr-o astfel de situatie, el ii va recomanda vcitimei sa efectueze o tranzactie sau sa dezvaluie cifre ce tin de securitatea cardului bancar, pentru presupusa verificare a contului. De aici si pana la accesul direct la contul victimei nu mai e decat un pas.

Cele mai mari inselatorii online. Metoda facebook

Hacker-ul sparge contul de Facebook al unei persoane si ii schimba datele de conectare, astfel incat victima sa nu se mai poata loga. Talharii trimit apoi un mesaj catre lista victimei de prieteni si li se spune o poveste care sa ii faca pe acestia sa scoata bani din buzunar.
De exemplu, talharul care se va folosi de identitatea victimei va spune ca se afla in vacanta in momentul in care a fost jefuit de toti banii si are nevoie de 1000 de euro pentru a se intoarce acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.