Ce presupune munca intr-un depozit

Zeci de anunturi cu oferte de munca in depozititele din strainatate apar actualizate in fiecare zi, insa ce presupune munca intr-un depozit, de fapt?

0
2162

Zeci de anunturi cu oferte de munca in depozititele din strainatate apar actualizate in fiecare zi, insa ce presupune munca intr-un depozit, de fapt?
In primul rand, este o activitate care nu necesita calificare, iar din acest motiv, tot mai multi romani aleg sa munceasca in tari straine, intr-un astfel de mediu, pe bani mai multi.
Angajatii sunt platiti la ora, iar salariile, in general, se situeaza intre 1000 si 1500 de euro.

Ce presupune munca intr-un depozit. Cerintele angajatorului

Pentru munca in depozite, responsabilitatile prezentate de angajatori sunt urmatoarele:

  • depozitarea marfii
  • verificarea comparativa a bunurilor si a produselor din stoc
  • mutarea bunurilor si a produselor in depozit
  • semnalarea actelor de impachetare
  • sarcini de incarcare si de descarcare a marfii
  • ambalarea produselor
  • intretinerea curateniei in depozite
  • etichetarea marfurilor
  • citire cu cititor cod bare

Cerintele pot varia, in functie de tipul de depozit si marfa cu care se lucreaza. 

Ce presupune munca intr-un depozit. Marturisiri ale romanilor care au lucrat in depozite

Conditiile pot fi extrem de grele pentru unii romani, care se plang de orele de lucru prost platite, munca la comanda, fara pauze suficiente sau distanta mare dintre locul de munca si cazare.

„Mi s-a oferit un job de picker si lucrez 27 de ore pe saptamana. In ceea ce privește activitatea, acum ca am in spate o experiența de 10 luni, mi se pare o munca ușoara, dar la început mi-a fost destul de greu. Ti se da o casca si toată ziua primești comenzi prin intermediul ei. Trebuie sa intelegi bine engleza, sa fii rapid si sa nu aduci produse din alte locatii.
Pentru aceasta activitate sunt platit cu 7 lire pe ora. Veniturile nu ma multumesc foarte tare, motiv pentru care as fi interesat sa imi gasesc un alt job.”, a povestit un angajat pentru diasporaro.com

Exista, insa, si romani care au avut norocul sa isi gaseasca de munca in depozite in care conditiile de lucru si recompensele financiare i-au multumit.
Unul din ei a povestit chiar despre experienta in depozitul de la Amazon, pe care a descris-o ca fiind una buna. In urma cu 2 ani, Amazon starnea controversa dupa ce mai multi angajati au inceput sa se planga de conditiile de munca aspre, asemanatoare cu sclavia, orele petrecute peste program, iar unii angajati ajungeau sa parcurga si 20 de kilometri pe zi, in timp ce plimbau marfa din depozit de la un raft la altul.
Nick Ciubotariu, angajat in depozitul de la Amazon, a vorbit intr-o scrisoare deschisa despre conditiile de munca, iar marturisirile lui au ajuns in paginile ziarelor din Statele Unite ale Americii.

„In cele 18 luni de cand sunt la Amazon nu am lucrat in niciun week-end daca nu am vrut sa lucrez. Nimeni nu m-a pus sa lucrez noaptea. Nimeni nu ma pune sa raspund noaptea la mailuri. Nimeni nu mi-a dat SMS ca sa ma intrebe de ce nu raspund la mailuri”.

Ciubotariu afirma ca nu a vazut niciodata angajati „plangand la birou” – o situatie comuna, potrivit articolului din NYT – „in schimb, in grupul meu, lucram din greu si ne distram”. El afirma ca „ascultam ce ne spun oamenii nostri, fiindca sa-i angajezi pe cei mai buni dintre cei mai buni e extrem de greu, mai ales la Amazon, si ar fi stupid sa creezi si sa intretii un mediu care incurajeaza oamenii sa plece, dupa ce te-ai straduit atat de mult sa-i gasesti si sa-i angajezi”.

„Amazon, asa cum e descris in articol, poate ca a existat in trecut. Am auzit, desigur, vorbindu-se despre cum erau lucrurile pe vremuri, dar acesta nu mai e Amazon de azi”, conchide Ciubotariu, care a mai lucrat in Microsoft si BP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.