Chiria in Mexic – Cum arata preturile in comparatie cu Romania

0
815
Old Basilica of Guadalupe with Mexico City skyline behind it

Chiria in Mexic – Plajele dar si cultura din Mexic atrag in fiecare an un numar impresionant de turisti, chiar si din Romania. In capitala tarii sunt prezente numeroase firme internationale, astfel ca sunt multi romani care merg in acea zona cu job-ul.

Pentru ei dar si pentru cei curiosi doar de o comparatie a preturilor cu Romania, am facut o scurta analiza a chiriilor disponibile in Mexic.

Chiria in Mexic – La cat se ridica cheltuielile

In Mexico City exista giganti americani precum Citigroup, Walmart, Apple si GE care au o multime de angajati straini care inchiriaza locuinte in oras, asa ca si costurile tind sa fie mult mai ridicate decat in restul tarii.

Mai exact, pretul mediul al unui apartament cu o singura camera, in centrul orasului, este de 463 de dolari, deloc mic. Totusi, acelasi apartament poate fi inchiriat chiar si sub 300 de dolari la marginea orasului. Costul oscileaza mult, desigur, si in functie de cartier si de apropierea de mijloacele de transport in comun.

Chiria in Mexic – Ecatepec

Urmatorul cel mai mare oras al tarii este Ecatepec, unde un apartament cu o singura camera, precum cel pe care vi-l recomandam in Mexico City, ajunge sa coste doar 160 de dolari pe luna. Dupa cum va spuneam, diferenta intre capitala si restul tarii este foarte mare.

Preturile de inchiriere in Ecatepec sunt cu 70% mai mici decat in capitala. In Tijuana, un apartament in centrul orasului costa in jur de 250 de dolari, iar la marginea orasului in jurul a 170.

Chiria in Mexic – Cum arata apartamentele

In Mexic gasesti ca oriunde altundeva apartamente de toate felurile, atat mobilate cat si nemobilate. Evident, cele nemobilate sunt mai ieftine dar e important sa verifici conditiile proprietarului.

Piata imobiliara din Mexic e mai ciudata fata de cea din Romania asa ca pentru a evita surprizele neplacute iti recomandam sa te documentezi dinainte dar eventual si sa ceri sfaturile unui broker local care te poate ajuta cu multe informatii.

Chiria in Mexic – Contract de inchiriere

Daca esti strain in Mexic este cel mai recomandat sa inchei un contract de inchiriere dar si sa-l citesti cu atentie pentru a vedea care iti sunt drepturile, care e perioada de preaviz.

Daca ai un contract pe perioadalimitata si proprietarul nu iti cere reinnoirea, la sfarsitul perioadei se considera ca vechiul contract a fost reinnoit automat, in conformitate cu termenii existenti. Studiaza cu atentie legislatia si cere informatii de la specialistii locali pentru ca ei sunt cel mai bine informati cu datele cele mai noi.

Chiria in Mexic – Garantie

Din punctul de vedere al garantiei, lucrurile seamana cu ceea ce se intampla in Romania si in special in Bucuresti. Proprietarii cer echivalentul unei luni de chirie in avans, drept garantie pentru orice eventualitate, pentru eventuale stricaciuni pe care ai putea sa le faci si care necesita sa fie acoperite sau pentru datorii ascunse pe care ai putea sa le lasi in urma ta.

La fel ca in Romania, apa, gazul si electricitatea nu sunt incluse in chirie, asa ca trebuie sa ti le platesti tu, separat. La inchirierea unui imobil vei avea nevoie de un act de identitate si in functie de caz, daca esti strain va trebui sa dovedesti statutul de rezident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.