Comunitati romanesti in Germania. Care sunt orasele cu cei mai multi romani

De la an la an, se strang tot mai multe comunitati romanesti in Germania, mai ales ca romanii ocupa prima pozitie la numarul de imigranti veniti sa lucreze si sa inceapa o noua viata.

0
3300

De la an la an, se strang tot mai multe comunitati romanesti in Germania, mai ales ca romanii ocupa prima pozitie la numarul de imigranti veniti sa lucreze si sa inceapa o noua viata aici. Potrivit unor statistici realizate de publicatia „Die Welt”, peste jumatate de milion de cetateni ai unor tari membre UE au sosit in Germania, cu un numar total de 174.779 de romani.

Comunitati romanesti in Germania: Frankfurt

Frankfurt este un important centru economic, fiind al cincilea oras ca marime din Germania. Peste 3000 de romani se afla in zona metropolitana in care traiesc aproape sase milioane de locuitori, informeaza e4de.info.

Comunitati romanesti in Germania: Nurenberg

Pozitionat in landul Bavaria, orasul Nurenberg este infratit din 2014 si cu orasul Brasov, intre cele doua existand o stransa cooperare culturala.
Acest lucru se datoreaza si faptului ca in Nurenberg locuieste cea mai mare comunitate de sasi plecati din Romania, dar si cea mai mare comunitate de romani din intreaga Germanie. Aproximativ 70.000 de imigranti romani lucreaza de ani buni in Nurenberg.

Comunitati romanesti in Germania: Spaichingen

Un orasel din Germania detine un adevarat record cand vine vorba de comunitatile romanesti in Germania.
Potrivit Business Magazin, Spaichingen este singurul oras din Germania in care 20 la suta dintre locuitori sunt de origine romana. Majoritatea celor stabiliti 20 la suta din locuitorii din Spaichingen provin din Romania, majoritatea din Darova.

„Au plecat imediat dupa 1990, si-au cumparat case, spatii, s-au integrat foarte rapid si au ajutat mult la dezvoltarea industriei locale. Prosperitatea orasului meu inseamna munca lor. Bugetul nostru este de 44 milioane de euro anual. Majoritatea banilor provin din impozitele diferitelor companii, iar restul de 6% de la populatie”, a spus primarul Hans Georg Schuhmacher

Germania este cea mai mare economie a UE si se bucura de o crestere economica constanta si o rata a somajului relativ scazuta, de doar 6,1%, potrivit romanialibera.ro
Astfel, in perioada de varf a crizei economice, au luat nastere tot mai multe comunitati romanesti in Germania, romani veniti in cautarea unui viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.