Italia. O româncă a găsit un portofel cu 4.000 de euro și a ajuns în presă după ce l-a dus poliției

0
510
FOTO: blickpixel/Pixabay.com
FOTO: blickpixel/Pixabay.com

O româncă stabilită în Italia a ajuns subiect în presa din Peninsulă după ce a restituit un portofel cu 4.000 de euro pe care îl găsise. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a găsit portofelul într-un centru comercial din Milano.

Pe lângă bani mai erau acte și carduri bancare. Publicația Cronaca Ossona scrie că imediat ce a găsit portofelul cu bani românca s-a dus imediat la un echipaj de poliție și le-a spus ce s-a întâmplat.

Polițiștii l-au găsit pe bărbatul care își pierduse portofelul, iar acesta a fost recunoscător și a s-a bucurat că încă mai există generozitate printre oameni.

Gestul a fost apreciat și de reprezentanții autorităților locale din Milana, care au transmis că „a dat dovadă de onestitate și responsabilitate civică”, iar dacă „toți oamenii ar fi așa, lumea și Italia ar fi fantastice”.

În urmă cu un an, un alt român a fost dat exemplu după ce a găsit un portofel cu 1.500 de euro pe care l-a predat poliției.

Potrivit Corriere di Romagna, Marius, un tânăr român de 23 de ani, care lucra la o pizzerie din Misano, lângă orașul Rimini, a găsit portofelul în timp ce se plimba pe stradă, în ziua lui liberă.

A luat portofelul și s-a aplecat să-l ia, iar în același timp o femeie i-a spus că se duce ea să-l predea poliției. Nu a avut încredere și s-a dus personal. Cel care pierduse portofelul a vrut să-l cunoască personal pe Marius și l-a răsplătit cu 150 de euro.

Tot anul trecut, o româncă de 42 de ani, care locuiește la Roma de 17 ani, a găsit un portofel în care erau 2.000 de euro. Potrivit repubblica.it, Laura Maria Dudaș a găsit portofelul în timp ce se îndrepta spre cabinetul medical.

A sunat la poliție și în timp ce aștepta oamenii legii, a povestit presei că mai mulți trecători s-au oferit să ducă ei portofelul, însă nu a avut încredere. Portofelul îi aparținea unui cetățean egiptean, care avea un magazin în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.