O grupare de români a furat, în Germania, biciclete de 120.000 de euro

0
552
FOTO: yorgunum/Pixabay.com
FOTO: yorgunum/Pixabay.com

Polițiștii români și germani fac mai multe percheziții în județul Brașov la o grupare bănuită că fura biciclete de valoare mare din Koln.

Anchetatorii spun că hoții furau bicicletele, le dezmembrau și le trimiteau în România pentru ca apoi să le vândă. Prejudiciul este de 120.000 de euro. Polițiștii germani spun că hoții au început să acționeze începând cu anul 2017.

În ultimii ani, hoții români au pus ochii pe bicicletele germanilor. În urmă cu doi ani, aproape 60 de biciclete electrice, în valoare de peste 900.000 de lei, semnalate ca fiind furate din Germania, au fost descoperite de polițiștii de frontieră de la Nădlac la intrarea în țară, într-un camion condus de un șofer român.

Cei care însoțeau transportul le-au declarat polițiștilor că au încărcat pământ de flori în Olanda, iar pe timpul staționării într-o parcare din Germania au fost abordați de doi conaționali care le-au propus ca, în schimbul a 1.500 de euro, să transporte bicicletele în România.

În urmă cu 8 luni, polițiștii germani au arestat cinci cetățeni români cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani suspectați că au dat mai multe spargeri în districtul german Vechta. Aceștia furau în special din garajele caselor, iar preferatele lor era bicicletele. Polițiștii germani au descoperit asupra lor 25 de biciclete de toate tipurile, zeci de anvelope și aparate electronice.

O statistică a oamenilor legii din Germania arată că, în fiecare an, se fură peste 300.000 de biciclete în toată țara. Din cauza acestor furturi se estimează pierderi anuale de peste 100 de milioane de euro. Orașele preferate de hoții de biciclete sunt Berlin, Hambrug și Koln.

Poliția a ajuns la concluzia că furturile sunt comise de bande organizate care le vând revând tot în Germania sau le trimit în alte țări ale Uniunii Europene, în special în zona de est.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.