Coronavirus în Italia. Ce le transmite românilor Ambasada de la Roma

0
493
FOTO: geralt /Pixabay.com
FOTO: geralt /Pixabay.com

Ambasada României în Italia le-a transmis un mesaj românilor care se află în Peninsulă, în contextul în care autoritățile au decis măsuri speciale de restricție pe întreg teritoriul Lombardiei și a altor provincii din nordul țării.

„Pentru binele vostru și al întregii comunități, reiterăm importanța respectării cu strictețe a măsurilor luate de guvernul italian”, a transmis Ambasada României în Italia.

Noile prevederi sunt valabile până la 3 aprilie (în lipsa altor termene menționate explicit) și includ, printre altele:

Stabilirea unei zone cu măsuri restrictive speciale (întregul teritoriu al Regiunii Lombardia, provinciile Modena, Parma, Piacenza, Reggio nell’Emilia și Rimini din regiunea Emilia Romagna; provincia Pesaro e Urbino din Marche; provinciile Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola și Vercelli din Piemonte, respectiv provinciile Padova, Treviso și Veneția din Veneto). Trebuie evitate toate deplasările care nu sunt strict necesare, atât în intrare și ieșire, cât și în interiorul acestei zone.

Pe întreg teritoriul Italiei, se suspendă activități culturale și sociale, precum evenimente, spectacole de teatru sau cinematografice, muzee. Se suspendă, de asemenea, ceremoniile civile sau religioase. Se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor persoanelor fizice doar în cazuri strict necesare. Activitățile didactice (școli și universități) sunt suspendate până pe 3 aprilie în zona cu măsuri restrictive speciale și până pe 15 martie în restul teritoriului.

O mare parte din nordul Italiei a fost plasat sub carantină. Este vorba despre o zonă în care locuiesc în jur de 16 milioane de oameni.

Întreaga Lombardie și încă 14 provincii din regiunile Piemont, Veneto, Emilia Romagna și Marche sunt în carantină până pe 3 aprilie. Nu se intră și nu se iese decât în situații serioase și care nu pot suportă amânare. Măsurile afectează inclusiv Milano, Veneția și stațiunile de schi.

Italia rămâne în continuare ţara europeană cu cele mai multe cazuri de infecţie cu coronavirus. De altfel, la nivel mondial, Italia este, începând de duminică, a doua cea mai afectată ţară din lume, după China. Cele mai recente date ale autorităților italiene arată că sunt 7.375 de cazuri de infecție cu noul coronavirus și 366 de morți.

FOTO: geralt /Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.