România a suspendat toate zborurile de legătură cu Italia. Urmează restricții și pentru transportul terestru

0
482
FOTO: bilaleldaou/Pixabay.com
FOTO: bilaleldaou/Pixabay.com

Ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Victor Costache, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au anunțat că se suspendă toate zborurile care fac legătura dintre România și Italia.

Autoritățile au anunțat că sunt oprite toate zborurile din și către Italia, pe toate aeroporturile din țară, începând din 9 martie și până pe 23 martie.

Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus ministrul Vela.

Acesta a mai precizat și că cetățenii români care sosesc din China, Italia și Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu.

De asemenea, persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

„Vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află. Vom avea verificări în cascadă, prin poliție, dacă cetățeanul respectiv a respectat adevărul când a completat declarația. Când pui în pericol sănătatea publică, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că se permite accesul în România a celor care vin din China, Coreea de Sud, „sub măsura obligatorie a carantinei”. În acest caz sunt exceptate transporturile de marfă de peste 3,5 tone.

Se aplică prevederile de mai sus adaptate după caz și pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei”, a mai spus Vela.

Ministrul Vela a mai spus că în următoarele zile se va discuta și despre transportul terestru, dacă se impun restricții și pe această cale.

FOTO: bilaleldaou/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.