Românii din Germania au un nou consulat. Servicii pentru 172.000 de persoane

0
612
FOTO: Bogdan Aurescu/Twitter
FOTO: Bogdan Aurescu/Twitter

Comunitatea românească din landul Baden-Württemberg au un motiv de bucurie. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a inaugurat Consulatul General al României la Stuttgart. La eveniment a participat și ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, consulul general al României la Stuttgart, Radu Florea, membri ai comuntății române și reprezentați ai mediului de afaceri.

Consulatul General de la Stuttgart este deschis începând de astăzi și oferă servicii pentru aproximativ 172.000 de români rezidenți în landul Baden-Württemberg. Adresa este Hauptstätter Str 70, 70178 Stuttgart, iar mai multe detalii pot fi aflate de aici.

Ministrul Bogdan Aurescu a anunțat că vrea să extindă rețeaua de reprezentante diplomatice.

„În timpul primului meu mandat ca ministru al Afacerilor Externe, în cursul anului 2015, am inițiat o amplă strategie de extindere a rețelei consulare a României, cu precădere în state unde se înregistrează o prezență românească semnificativă, precum Italia, Spania, Germania, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii.
Consulatul General al României la Stuttgart era unul dintre primele oficii consulare propuse atunci spre înființare”, a declarat Aurescu.

Aurescu a mai spus că Ministerul Afacerilor Externe își propune „o abordare pragmatică și modernă în furnizarea unor servicii consulare eficiente și de înaltă calitate, printr-o reformă substanțială a activității consulare, destinată remodelării majorității procedurilor consulare, precum și adaptării acestora la cele mai avansate tehnologii informatice”.

Pe de altă parte, amplificarea prezenţei consulare române în Germania este în consonanţă cu dezvoltarea şi intensificarea relaţiilor bilaterale cu statul de reşedinţă pe multiple paliere, în cadrul unei relaţii privilegiate cu valenţe strategice, ceea ce reprezintă o prioritate a politicii externe a ţării noastre.

„În contextul internaţional şi european actual, reprezentarea consulară are o importanţă specială prin rolul său de vector în consolidarea, dezvoltarea şi promovarea relaţiilor bilaterale. În prezent, România dispune de una dintre cele mai extinse reţele consulare de pe mapamond, iar în ceea ce priveşte prezenţa consulară în spaţiul Uniunii Europene, ocupă primul loc între statele membre UE. Prin lansarea oficială de astăzi, adăugăm un nou nume pe această listă, deja impresionantă”, a mai precizat ministrul Bogdan Aurescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.