Marea Britanie. Cum s-a răzbunat un român înainte de a fi evacuat dintr-un apartament

0
536
FOTO: juliopablo/Pixabay.com
FOTO: juliopablo/Pixabay.com

Proprietarul unui apartament din Marea Britanie a rămas cu o pagubă uriașă după ce a plecat ultimul chiriaș, un român. Acesta nu și-a plătit chiria mai multe luni și a fost evacuat. Însă, înainte de a fi dat afară s-a răzbunat lăsând întregul apartament devastat.

Potrivit Daily Mail, românul a lăsat în urmă o locuință parcă abandonată și locuită temporar de diverși oameni ai străzii. Frigiderul din locuința din Barking, Essex, a fost invadat de insecte, pentru că acesta și-a lăsat mai multe săptămâni alimentele și l-a scos intenționat din priză.

Proprietarul s-a chinuit timp de șapte luni să-l evacueze pe chiriașul român. Ulterior, a aflat că nu are nicio șansă să-și recupereze banii restanți, aproximativ 6.000 de lire sterline, pentru că cetățeanul român nu avea loc de muncă stabil și nici nu deține bunuri în Marea Britanie.

Britanicul a dat în judecată agenția de închiriere pentru că nu l-a verificat pe chiriaș cu mai mult atenție, mai ales că acesta mai fusese evacuat și din alte locuințe pentru datorii.

Pe lângă banii pentru chirie, britanicul mai trebuie să scoate din buzunar și alte câteava mii de euro pentru igieniza apartamentul și pentru a schimba o parte din electrocasnicele pe care le-a distrus românul.

Potrivit legii din Marea Britanie, durata perioadei de preaviz de evacuare pe care proprietarul trebuie să o ofere depinde de durata de timp cât a locuit chiriașul în locuință. Dacă a ocupat o locuință pe o perioadă mai lungă de 5 ani, durata de preaviz trebuie să fie de minim 8 săptămâni, iar cei care au ocupat locuința pe o perioadă mai lungă de 10 ani, trebuie să primească preaviz de minim 12 săptămâni.

De asemenea, după ce expiră perioada de preaviz, proprietarul trebuie să solicite tribunalului un ordin de evacuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.