O femeie bolnavă de coronavirus s-a întors la Chișinău, după ce a fugit dintr-un spital din Italia

0
524
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

O pacientă infectată cu noul coronavirus a fugit dintr-un spital din Italia și s-a întors acasă, la Chișinău. Femeia i-a pus în pericol pe toți cei cu care a intrat în contact. Ea a călătorit cu avionul de la Milano la Chișinău și a ascuns faptul că este bolnavă până în momentul în care, în timpul călătoriei s-a simțit tot mai rău.

„În cazul de față avem o dovadă de iresponsabilitate totală, persoana respectivă a pus în pericol, preț de sănatate mai multe persoane, inclusiv în aeroportul italian, în aeronavă și, bineînțeles, aici, la noi.

Cu aceeași cursă au mai călătorit încă 145 de pasageri, cărora li s-a cerut să stea în carantină timp de 14 zile. Nu se știe însă cu câți oameni a intrat aceasta în contact, până la momentul îmbarcării în aeronavă. În momentul în care a ajuns pe aeroportul din Chișinău, femeia era în stare gravă și a fost preluată cu ambulanța de la aeroport, pe un coridor separat”, a declarat premierul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Ministrul moldovean al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a spus că femeia este în stare stabilă, nu s-a agravat, are o bronhopneumonie, are insuficență arteriala de tip doi, are diabet zaharat de tip doi și obezitate. Se iau toate măsurile pentru a-i salva viața.

Primul caz de coronavirus a fost anunțat în Republica Moldova pe 7 martie. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a călătorit pe ruta Bologna – Chișinău.

Femeia este internată și primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, este supraponderală de gradul 2 și are hipertensiune, anunță presă din Republica Moldova.

Ministerul Sănătății din Republica Moldova le-a solicitat tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, 9U 480, Bologna-Chișinău, care a aterizat sâmbătă, la ora 11.29, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.