Coronavirus în Marea Britanie. Supermarketurile încep să raționalizeze produsele

0
832
FOTO: Squirrel_photos/Pixabay.com
FOTO: Squirrel_photos/Pixabay.com

Marea Britanie este în alertă din cauza epidemiei de coronavirus. Numeroase lanțuri de supermarketuri din Regat au anunțat că vor raționaliza anumite sortimente de produse pentru că mulți britanici au golit rafturile.

Sunt vizate de această măsură pastele, laptele pasteurizate, hârtia iginenică și geluri dezinfectante. În unele magazine aceste produse nu prea se mai găsesc. Mulți britanici au început să se panicheze și și-au cumpărat articole de uz casnic care să-i ajute să supravețuiască în caz că vor fi puși în carantină.

Până acum, în Marea Britanie au fost înregistrate 209 cazuri de coronavirus și două decese. Premierul Boris Johnson a anunțat de la începutu lunii o serii de măsuri în cazul în care Marea Britanie se va confrunta cu o epidemie de coronavirus. „Sunt foarte încrezător că această țară va avea capacitatea să gestioneze situația. Este clar că vor mai multe (n.r. cazuri)”, a declarat Boris Johnson în timp ce a vizitat un centru medical din Londra.

Cu toate acestea, premierul a spus că acest coronavirus nu-l va împiedica să dea mâna cu oamenii și a amintit că nu a renunțat la acest gest nici măcar atunci când a vizitat un spital unde erau tratate persoane infectate cu noul coronavirus.

Planul guvernului de la Londra include, printre alte măsuri, o posibilă închidere a şcolilor, anularea evenimentelor cu public numeros, lucrul de acasă pentru angajaţii care au această posibilitate, amânarea spitalizărilor şi vizitelor la medic care nu sunt urgente şi reangajarea cadrelor medicale pensionate. Vor fi de asemenea descurajate călătoriile care nu sunt necesare, în cadrul unei strategii de „distanţare socială”.

De asemenea, dacă o eventuală criză va afecta poliția, aceasta se va axa cu prioritate pe soluționarea cazurilor de delicte majore și menținerea ordinii publice, iar la nevoie va fi mobilizată și armata.

Guvernul britanic a mai spus că în care în care epidemia se agravează sau devine severă și prelungită, nu se va urmări oprirea extinderii virusului, ci limitarea efectelor epidemiei.

FOTO: Squirrel_photos/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.