Cum iti iei permis de conducere in America. Cum se face scoala de soferi in SUA

Daca ai emigrat in Statele Unite si vrei sa sofezi, iata cum iti iei permis de conducere in America, dar si cum se face scoala de soferi in SUA.

0
5579

Daca ai emigrat in Statele Unite si vrei sa sofezi, iata cum iti iei permis de conducere in America, dar si cum se face scoala de soferi in SUA.
Valabilitatea carnetului de sofer difera in functie de statul in care te afli si viza pe care o detii. De exemplu, in statul Virginia, carnetul de sofer B din Romania este valabil doar 2 luni, cu o viza de 3 luni. In Chicago, in schimb legile sunt mai permisive, iar permisul poate avea o valabilitate si de 5 ani, potrivit work-and-travel-usa.blogspot.ro.

Cum iti iei permis de conducere in America. Cum se face scoala de soferi in SUA: Inscrierea la examen

Inscrierea pentru examenul scris costa intre 5$ si 10$. In total, vei ajunge sa platesti mai putin de 50$ pentru obtinerea permisului auto.  Ai nevoie de urmatoarele acte: pasaport, permis de munca, social security card, formularul I-94 (atasat de pasaport) si dovada domiciliului.
Pentru dovada domiciliului, poti face rost de extrasul de cont de banca, acolo unde figureaza si adresa ta trecuta sau o factura.

Cum iti iei permis de conducere in America. Cum se face scoala de soferi in SUA: Examenul

Examenul de soferi in SUA consta in 2 probe: 10 semne de circulatie si 15 intrebari din legislatie.
Pentru a lua examenul, trebuie sa ai un procentaj de raspunsuri corecte de minim 80% la intrebarile de legislatie.
Cei care vor sa se familiarizeze cu intrebarile de examen o pot face aici.
La proba de condus, cerintele sunt in general simple. Trebuie sa stii cum sa semnalizezi stanga, dreapta, cum se aprinde farul sau avariile.
Scoala de soferi se face pe masini cu cutie automata, iar cei care fac evaluarile nu sunt politisti, ci angajati DMV.
Daca treci cu bine si de aceasta proba, poti pleca acasa direct cu permisul, fara sa fii nevoit sa mai astepti zile in sir pentru eliberarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.