Cum iti iei permis de conducere in Anglia. Cum se face scoala de soferi in Anglia

Cum iti iei permis de conducere in Anglia. Cum se face scoala de soferi in Anglia. Romanii pot sofa cu permisul din Romania, pe o perioada limitata de timp iar cei care vor sa faca scoala de soferi in Marea Britanie, trebuie sa cunoasca urmatoarele reguli.

2
15059

Daca vrei sa conduci in Anglia, trebuie sa fii posesor de permis de conducere. Romanii pot sofa cu permisul din Romania, pe o perioada limitata de timp iar cei care vor sa faca scoala de soferi in Marea Britanie, trebuie sa cunoasca urmatoarele reguli, dupa cum informeaza romani-online.co.uk:

  • Pentru vizitatori, permisul de conducere eliberat in tara de provenienta poate fi folosit pe o perioada de maxim 12 luni.
  • Pentru rezidenti, permisul de conducere obtinut in tara de provenienta poate fi folosit pe o perioada de maxim 3 ani sau pana la implinirea varstei de 70 de ani.
  • Pentru cetatenii UE rezidenti in Marea Britanie cu permis de conducere valabil, obtinut in tara de provenienta, acesta se poate schimba pe un permis de conducere valabil in Marea Britanie urmand o procedura legala pentru care este nevoie de: o cerere de tip D1 obtinuta de la DVLA, documentele necesare (la ridicarea formularului tip se vor obtine si informatiile legate de documentele necesare dupa fiecare caz in parte)si o taxa de 50 de lire.

Cum iti iei permis de conducere in Anglia. Cum se face scoala de soferi in Anglia. Inscrierea la examen

La fel ca in multe alte tari, pentru a obtine permisul de conducere trebuie sa treceti un test teoretic si unul practic.
Inainte sa dati aceste probe, trebuie sa va inregistrati pentru un permis provizoriu.
Pentru permisul provizoriu puteti aplica inca de la 17 ani, insa trebuie sa aveti 18 ani impliniti pentru a lua testul teoretic si cel practic.
Aplicarea se poate face online la DVLA-Driver and Vehicle Licensing Agency organismul oficial care se ocupa de permise de conducere si alte taxe si aspecte legate de autoturisme in Marea Britanie.

Cum iti iei permis de conducere in Anglia. Cum se face scoala de soferi in Anglia. Cum te pregatesti de examen

In Marea Britanie ai doua optiuni: fie inveti singur legislatia si apoi mergi si dai direct examenul, fie te apuci de orele de condus si inveti in paralel legislatia la cursuri.
Participarea la cursuri nu este una obligatorie, iar daca alegi sa inveti pe cont propriu, acasa, poti economisi mai multi bani.
Testul de teorie contine 50 de intrebari cu variante de raspuns. Apoi, vei fi rugat sa identifici in niste situatii exemplificate prin video, momentul in care ar putea sa apara un risc in trafic.
La exemplificarea video trebuie sa obtii 44 de puncte din 77, iar la intrebari trebuie sa raspunzi corect la 43 din 50.
Raspunsul il primesti pe loc.

Examenul practic durează in medie 40 de minute in care se testeaza condusul, cunoasterea automobilului si doua din cele cinci manevre obligatoriu de stiut: intoarcerea masinii, oprirea de urgenta, parcarea laterala, parcarea in marcaj (intre două linii) si intoarcerea în intersectie, potrivit diasporaro.com.

Cum iti iei permis de conducere in Anglia. Cum se face scoala de soferi in Anglia. Costuri:

Iata la ce costuri poti ajunge daca vrei sa faci scoala de soferi in UK:

  • permisul provizoriu – £34;
  • carti de teorie – aprox. £15;
  • examenul scris – £25;
  • ore de condus – £2.500 (50 de ore), daca alegi sa inveti cu un instructor
  • inchiriere masina pe timpul examenului practic – £60-80.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.