Alegeri în Spania. Extrema dreaptă și-ar putea dubla procentele

0
559
FOTO: OrnaW/Pixabay.com
FOTO: OrnaW/Pixabay.com

Extrema-dreaptă din Spania și-ar putea dubla scorul la alegerile anticipate din 10 noiembrie, potrivit unui sondaj de opinie publicat de presa locală. Potrivit jurnaliștilor spanioli, partidul de extremă-dreaptă Vox ar putea obține 44 de mandate. În prezent au în partlament, din cele 350 de locuri, 24.

Membrii Vox nu arată nicio părere de rău pentru fosta dictatură din ţară, sub conducerea fascistului Francisco Franco, în perioada căreia au fost ucişi zeci de mii de oameni.

Este pentru a patra oară în 4 ani când spaniolii sunt chemați la urne. Ultimele alegeri parlamentare au avut loc pe 24 aprilie. Sondajele de opinie mai arată că socialiștii lui Pedro Sanchez conduc în ceea ce privește intențiile de vot. Însă socialiștii ar fi creditați cu un număr mai mic de mandate decât alegerile din aprilie.

Policitienii sunt îngrijorați pentru că, din nou, nici stânga și nici dreapta nu vor reuși să câștige suficiente procente pentru a deține majoritatea.

Într-un comentariu pentru Dw.com, analistul Bernd Riegert spune că vor fi din nou alegeri anticipate și nu a putut fi învestit un nou guvern din cauza încăpățânării liderlilor de partid. Spania abia a ieșit dintr-o criză financiară gravă și are nevoie mare de o conducere fiabilă, însă politica este dominată de orgolii personale, machism, intrigi și lovituri verbale, mai crede Riegert.

Liderii de opinie din Spania sunt de părere că țara are nevoie de un guvern stabil care să se ocupe de trei probleme centrale: urmările Brexitului pentru economia spaniolă și industria turismului; amenințarea unei recesiuni în Europa și urmările ei pentru economia spaniolă; conflictul dintre Catalonia și guvernul de la Madrid, care ar putea să devină mai virulent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.