Metode de trimis bani in Romania. 5 cele mai folosite servicii financiare

0
1102
metode de trimis bani in romania: bani online

Metode de trimis bani in Romania sunt numeroase, insa romanii care lucreaza in strainatate sunt familiarizati cu urmatoarele 5 tipuri de servicii financiare de transfer. Ce pune la dispozitie clientilor fiecare dintre ele si care sunt costurile aflati in randurile urmatoare:

Metode de trimis bani in Romania – TransferGo

Disponibil in 32 de tari, TransferGo poate fi numit cel mai ieftin transfer de bani in Romania. TransferGo foloseste un model digital din cont in cont, deci banii nu parasesc tara. Prin acest serviciu online banii dumneavoastra sunt transferati ”local” direct banii, cu taxa fixa, fara comisioane ascunse.

Primul pas este sa va inregistrati pe site-ul https://www.transfergo.com sau prin aplicatia descarcata din Magazin Play.

Cel mai mic cost este gratuit, un transfer bancar standard cu livrare in ziua urmatoare este 0,99 de lire sterline, livrarea banilor in 30 de minute comisionul este oprit in functie de suma transferata.

Un avantaj al TransferGo este faptul ca nu exista o limita zilnica de transfer, iar utilizatorii pot avea atat conturi personale cat si conturi bussines.

Printre dezavantaje, serviciile TransferGO sunt limitate in anumite tari, asta insemnand ca timpul de livrare al banilor este de o 1 zi lucratoare.

Persoanele fizice care folosesc transferurile de tip Acum – 30 de minute, Astazi, Expres, pot depune pana la 2.000 de lire sterline per transfer.

Detalii: https://www.transfergo.com

Metode de trimis bani in Romania – Money Gram

Acest serviciu se numara printre acele metode de trimis bani in Romania preferate de catre multi romani plecati in strainatate la munca. La nivel intrenational exista 350.000 de locatii partenere.

Cei care doresc sa trimita bani prin Money Gram trebuie sa aiba la ei urmatoarele documente: actul de identitate, numele complet al destinatarului si tara de destinatie, suma trimisa, plus comisioanele, ori numele bancii si numarul de cont al destinatarului – IBAN ( 24 de caractere) daca transferati in cont, plus formularul de trimitere. Odata trimisi veti comunica destinatarului numarul de referinta format din 8 cifre, aceasta este dovada de plata.

De exemplu, daca lucrati in Spania si vreti sa trimiteti numerar in Romania, 200 de euro, veti plati comision pentru transfer 6,75 de euro. Din aceeasi tara, insa prin depozit in cont, comisionul este de 3 euro.

Detalii: https://paysend.com/

Metode de trimis bani in Romania – Western Union

Prin acest tip de serviciu financiar puteti trimite bani online, rapid si oriunde. Daca va doriti sa trimiteti acasa 300 de euro, direct de pe cardul de credit, Western Union va taxeaza cu 7,90 euro. Desigur, pentru a putea trimite bani trebuie sa va creati un cont client.

Daca Western Union este alegerea facuta de dumneavostra trebuie sa stiti ca aveti nevoie de un cont online, ca plata sa fie facuta cu un card bancar. Limita este de 5.000 de euro/an, cu acordul companiei. De asemenea, exista 2 servicii:

  • Quick Pay(expedierea de bani catre persoanele juridice). Pentru sumele cuprinse intre 0 $ si 3000 $ – comisionul este de 15 $. Penru sumele cuprinse intre 3000 $ si 5000 $ – comisionul este de 25 $.
  • Quick Cash(incasarea banilor de la persoane juridice). Pentru sumele cuprinse intre 0 $ si 3000 $ – comisionul este de 15 $. Pentru sumele cuprinse intre 3000 $ si 5000 $ – comisionul este de 25 $.

Suma maxima de trimis poate fi pana la 5.000 de dolari pe zi, din Romania in afara, si pana la 10.000 de dolari pe zi, din afara in Romania.

Pe site este specificat faptul ca tranzactiile se efectueaza doar in moneda EUR. Serviciul de transfer international de bani, Western Union se poate realiza fie la ghiseu ( fara a avea cont), la ATM sau prin mobile banking.

Detalii: https://www.westernunion.com/ro/en/home.html

Metode de trimis bani in Romania – PaySend

PaySend se numara printre metode de trimis bani in Romania, si am spune, destul de eficiente si la preturi mici. PaySend functioneaza in peste 70 de tari din intreaga lume, transferal este efectuat in cateva secunde, comisionul este fix, se afiseaza rata de schimb valutar si aveti nevoie de numarul d ecard si numele destinatarului.

Fie ca vreti sa trimiteti 100 de euro sau 1000, comisionul perceput este de 1,5 euro.

Toate transferurile de bani sunt atestate de Visa, MasterCard, China Union Pay, FCA (Financial Conduct Authority UK – Autoritatea pentru Conduita Financiara din Marea Britanie) și sunt atestate PCI DSS.

Serviciu de relaii cu clienti, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Detalii: https://paysend.com/

Metode de trimis bani in Romania – TransferWise

Acest tip de serviciu are peste 5 milioane de clienti multumiti. Am realizat si noi o simulare ca sa vedem cat de avantajos este si iata care sunt costurile. Cei care lucreaza in Statele Unite ale Americii si vor sa trimita bani parintilor, 250 de dolari, vor avea de plata 2,68 dolari comision, iar destinatarul va primi 220, 79 de dolari.

Potrivit site-ului oficial, un TarnsferWise – adica transfer intelept ar fi mai ieftin de pana la 8 ore decat la o banca.

Si pe acest site aveti nevoie de un cont pentru a putea face tranzactiile financiare.

Detalii: https://transferwise.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.