Cum obtii viza pentru SUA/ Canada. Pasii pe care trebuie sa ii parcurgi

Multi romani care viseaza sa ajunga pe taramul in care "visele devin realitate" tintesc spre viza care sa le permita sederea in Statele Unite. Iata, in pasi exacti, cum obtii viza pentru SUA, dar si pentru Canada.

0
4477

Multi romani care viseaza sa ajunga pe taramul in care „visele devin realitate” tintesc spre viza care sa le permita sederea in Statele Unite. Iata, in pasi exacti, cum obtii viza pentru SUA, dar si pentru Canada.

Vize turistice versus vize de imigrare

In primul rand, este bine de stiut ca cetatenii romani au dreptul sa plice pentru doua tipuri de vize, in functie de interesele lor: vize de imigrare si vize de non-imigrare (in scop turistic sau in interes de afaceri).
Pentru a solicita o viza de imigrare pentru Statele Unite, este nevoie ca cetateanul roman sa fie sponsorizat de catre o ruda cetatean american sau rezident permanent al SUA sau de catre un potential angajator din SUA, potrivit informatiilor furnizate Ambasada SUA.
Urmatorul pas este ca sponsorul sa inceapa procesul prin depunerea unei petitii in favoarea cetateanului strain la biroul Serviciului pentru cetatenie si servicii imigrare al SUA ((U.S. Citizenship and Immigration Services).
Apoi urmati paşii din sectiunea Immigrant Visa Process pe pagina de internet usvisas.state.gov pentru a incepe să solicitati o viza de imigrare.

Cum obtii viza pentru SUA in deplasari turistice sau in interes de afaceri

Cea de-a doua viza (B1/B2) este destinata tuturor celor care vor sa plece in SUA pentru o perioada determinata, in scop recreational sau in scop profesional.

Documente necesare:

– pasaport valabil pentru cel putin 6 luni de la data aplicarii
-chitanta, in original, prin care se confirma achitarea taxei de solicitare a vizei
-o fotografie color care sa nu fie mai veche de 6 luni, cu dimensiunea de 51×51 mm. Recomandat este sa aveti aceeasi fotografie si in format digital.
– formularul DS-160. Se completeaza online si poate fi accesat AICI.
-adeverinta de la locul de munca actual
– dovada de sustinere a salariului: extrase de cont si un istoric al salariului
-scopul calatoriei: optional, daca aveti o scrisoare de invitatie de la un rezident al Statelor Unite sau o invitatie oficiala pentru un eveniment
– interviul de la Ambasada Statelor Unite din Bucuresti.
Mai multe informatii puteti afla de AICI.

Cum obtii viza pentru SUA si Canada. Pasi pentru romanii care vor sa munceasca in Canada

Vestile sunt bune pentru romanii care muncesc in Canada. Incepand cu 1 mai 2017, cetatenii romani care au detinut, în ultimii 10 ani, o viza de rezidenta temporara in Canada si cei care detin, in prezent, o viză valabila care permite intrarea în SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra in /tranzita Canada, pe calea aerului, în baza unei Autorizatii de Calatorie Electronice (Electronic Travel Authorization – eTA), fara a mai avea nevoie de viza.
Pentru obtinerea Autorizatiei de Calatorie Electronica, accesati AICI.
Atentie, nu aveti nevoie de Autorizatia de Calatorie Electronica daca ati obtinut deja o viza de intrare in Canada si este inca valabila.

Cum obtii viza pentru SUA si Canada. Prima viza pentru Canada

Daca sunteti nevoit sa va faceti viza de Canada, procesul este asemanator cu cel pentru obtinerea vizei de State.
Intregul proces se poate face prin scanarea si depunerea documentelor necesare online, aplicand AICI sau sa depuneti actele la sediul VFS. Global din Bucuresti.

Documente necesare

– formularul IMM5257 pentru viza temporara,
– formularul IMM5645 cu informatii despre familie
– formularul IMM5484 care este un checklist al documentelor
– 2 Fotografii in format minim 35mm x 45mm.
– Copie dupa biletul de avion, cazare, orice alt document care dovedeste ca aveti unde sa fiti cazati.
-Documente care sa ateste ca aveti un cont bancar
-Pasaportul in original.
-Chitanta de 70 euro de la Banca Transilvania.
Pentru mai multe informatii accesati site-ul Ambasadei Canadei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.