Cum sunt afectati romanii din Marea Britanie dupa Brexit

Guvernul britanic a facut o serie de declaratii despre cum sunt afectati romanii din Marea Britanie dupa Brexit, dar si alti cetateni UE. Finaliarea Brexitului se va produce in martie 2019.

0
2232

Guvernul britanic a facut o serie de declaratii despre cum sunt afectati romanii din Marea Britanie dupa Brexit, dar si alti cetateni UE.
Finaliarea Brexitului se va produce in martie 2019.
Astfel, departamentul pentru Iesirea din Uniunea Europeana si Ministerul de Interne au afirmat ca cetatenii UE vor beneficia de o perioada de gratie de doi ani in care pot aplica pentru obtinerea statutului de rezident post-Brexit.

Cei care se vor ocupa de procesarea cererilor vor avea o anumita flexibilitate de a lua decizii, iar acest lucru inseamna ca aceste cereri nu ar trebui respinse in cazul unor detalii minore, și majoritatea celor care vor aplica vor primi statutul de rezident.

Costul depunerii unei astfel de solicitari nu ar trebui să-l depaseasca pe cel al unui pasaport britanic. De asemenea, cetatenii UE vor beneficia si  de dreptul de a face recurs in cazul in care cererea le va fi respinsa.
Tot despre cum sunt afectati romanii din Marea Britanie dupa Brexit a vorbit si Ministrul delegat pentu Afaceri Europene, Victor Negrescu.
La Londra s-a dat startul unei campanii de consultari publice „Romania in contextul retrageruu Marii Britanii din Uniunea Europeana”.

Campania noastra joaca un rol important in fundamentarea actiunilor Guvernului Romaniei in ceea ce priveşte negocierile dintre Uniunea Europeana şi Marea Britanie. (…) Urmarim cu prioritate asigurarea protejarii drepturilor cetatenilor europeni care locuiesc, lucreazasau studiaza in Regatul Unit, precum şi ale membrilor familiilor acestora. Dorim saii asiguram pe toti cetatenii romani aflati in Marea Britanie şi pe cei care sunt interesati de subiect castatul roman este in prezent pregatit pentru a face fataoricaror situatii generate de Brexit”, a declarat Victor Negrescu, potrivit documentului citat.

Cum vor fi afectati romanii din Marea Britanie dupa Brexit

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a lansat un clip informativ, referitor la implicatiile procesului Brexit asupra romanilor din Marea Britanie, care a fost postat pe site-ul institutiei, pe pagina oficiala de Facebook, pe canalul de YouTube, precum si pe pagina oficiala a Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.