Obiceiuri de nunta in Statele Unite

0
907
obiceiuri de nunta in statele unite

Obiceiuri de nunta in Statele Unite – se spune despre aceste obiceiuri ca sunt cele mai flexibile din lume. Imprumutate din diverse culturi de pe Glob, la nuntile americane sunt cateva traditii respectate cu sfintentie: toastul mirilor, momentul in care mirele scoate jartiera de pe piciorul miresei si o arunca spre cavalerii de onoare sau aruncarea buchetului de flori.

Obiceiuri de nunta in Statele Unite

Dusul Miresei. Considerata initial o petrecere intima la care participau cele mai apropiate prietene ale viitoarei mirese, petrecerea a fost denumita astfel, deoarece prietenele cele mai bune ale miresei ii aduceau acesteia cadouri pe care simbolic i le puneau pe cap.

Petrecerea Miresei este o traditie preluata de la anglo-saxoni. Aici cavalerii mirelui o conduceau pe mireasa spre ceremonia de nunta si inapoi la casa mirelui cu scopul de a o pazi de primejdii. Acum, petrecerea miresei inseamna doar distractie si amuzament.

Voalul. Purtat in trecut pe post de acoperamant pe vremea cand casatoriile erau arajnjate, mirele nu avea voie sa isi vada mireasa pana la ceremonia de nunta. El era obligat sa se multumeasca cu noua lui sotie, chiar daca nu era dotata fizic de la natura. Traditia voalului continua la nuntile americane si in zilele noastre, chiar daca nu se mai practica obiceiul casatoriilor aranjate.

Obiceiuri de nunta in Statele Unite

Tortul Mirelui. Din acest tort se ofera cate o felie fiecarui invitat. Daca vreuna dintre fetele singure doarme peste noapte cu o felie de tort sub perna, ea isi va visa ursitul in acea noapte.
Dans. Invitatii vor face doua randuri si vor plati un dolar sau mai mult pentru a dansa cu proaspetii casatoriti.

O alta traditie de nunta intalnita la americani este aceea ca mirele sa isi treaca mireasa peste pragul casei atunci cand intra in noua casa pentru prima data. Care este motivul acestei treceri peste prag? Este considerat semn rau daca mireasa se impiedica de prag atunci cand intra pentru prima data in casa cuplului, de aceea este ajutata de mire.

Obiceiuri de nunta in Statele Unite

Aruncarea jartierei: mirele scoate jartiera de pe piciorul miresei. Apoi, acesta arunca jartiera spre barbatii celibatari adunati in preajma, iar ei incearca sa o prinda. Se zice ca burlacul care va prinde jartiera va fi urmatorul care se va casatori.

Aprinderea unei lumanari: aprinderea unei lumanari de catre mire si mireasa simbolizeaza unirea a doi oameni intr-o noua familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.