Cum iti infiintezi o firma in Romania. Pasii pentru deschiderea unei afaceri in Romania

Pentru cei care isi doresc sa puna bazele unui SRL(societate cu raspundere limitata), iata cum iti infiintezi o firma in Romania. La noi in tara, SRL-ul este una din cele mai raspandite si sigure forme de intreprindere, dar si cel mai ieftin.

0
1057

Pentru cei care isi doresc sa puna bazele unui SRL(societate cu raspundere limitata), iata cum iti infiintezi o firma in Romania. La noi in tara, SRL-ul este una din cele mai raspandite si sigure forme de intreprindere, dar si cel mai ieftin.
Potrivit zf.ro, capitalul minim necesar pentru infiintarea unui SRL este de doar 200 de lei, conform Legii 31/1990.

Cum iti infiintezi o firma in Romania. Acte necesare

Dupa ce se stabileste obiectul de activitate al firmei, trebuie sa se rezerve numele viitoarei societati. Nu uitati sa verificati disponibilitatea numelui pe site-ul Registrului Comertului.
Apoi, urmeaza sa stabiliti sediul social al firmei si sa depuneti urmatoarele acte:
– actul constitutiv + depunerea capitalului social de minim 200 de lei la o banca
– depunerea actelor si inmatricularea la Registrul Comertului

Cum iti infiintezi o firma in Romania. Ce este actul constitutiv

Actul constitutiv trebuie sa cuprinda datele de identificare ale asociatilor (nume, prenume, CNP, locul si data nasterii, domiciliul si cetatenia, forma firmei, specifiarea domeniului de activitate, capitolul social, dar si aportul fiecarui asociat + semnaturile in original ale asociatilor).
In termen de 15 zile de la incheierea actului constitutiv, firma trebuie inmatriculata la Registrul Comertului.
La Registrul Comertului trebuie depuse trei tipuri de formulare: Cerere, Declaratie pe propria raspundere si Anexa- Vector Fiscal.

In cazul in care documentele depuse au fost complete, Registrul Comertului va elibera Certificatul de Inregistrare al Firmei, care atesta infiintarea SRL-ului.

Oficiul National al Registrului Comertului ofera servicii de asistenta la infiintarea societatilor cu raspundere limitata. O parte din serviciile oferite sunt gratuite, insa altele mai complexe, cum ar fi redactarea actului constitutiv, sunt contra cost.Daca nu doresti sa te ocupi de toate aceste formalitati, poti apela la o firma specializata in inregistrarea societatilor comerciale. Costul acestui serviciu difera de la o firma la alta si in functie de numarul de asociatilor. Tariful mediu perceput este de 300-400 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.