Un român a fost angajat de mafia italiană să ia parte la un atac asupra carabinierilor

0
470
FOTO: diegoparra/Pixabay.com
FOTO: diegoparra/Pixabay.com

Un român a fost arestat în urma unei acțiuni a oamenilor legii italieni împotriva mafiei din localitatea Viterbo, regiunea Toscana. Acesta va fi judecat la începutul lunii martie. Potrivit procurorilor, pe baza mărturiei unuia dintre capii mafiei, românul a fost angajat de către gruparea de criminalitate organizată pentru a lua parte la un atac asupra carabinierilor.

Mai exact, românul a fost angajat să fure un autoturism pe care banda l-a folosit apoi în cadrul atacului împotriva oamenilor legii. Însă, capul mafiei a mai precizat că românul nu știa la ce va fi folosită mașina furată.

La polul opus s-a aflat o româncă anul trecut. Aceasta a fost dată exemplu în presa din Italia după ce a demascat o infracțiune a unui clan mafiot. Pe 1 aprilie 2018, în ziua Paștelui Catolic, membri ai clanului Casamonica au venit la barul de la marginea Romei pe care îl deține unde au bătut o persoană cu dizabilități pentru că a vorbit înaintea lor. De asemenea, l-au lovit și pe soțul ei, pentru că nu i-a servit primii.

După ce Roxana a depus o sesizare împotriva lor, cei patru au fost prinși și judecați. Trei au primit între 3 ani și 2 luni și 4 ani și 10 luni, iar liderul grupului a luat 7 ani și 4 luni de închisoare.

Deși a primit mai multe amenințări nu s-a lăsat intimidată. Președintele Italiei a felicitat-o pentru curajul ei și i-a acordat titlul de Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italia.

„Sunt încă foarte entuziasmată, a fost cu adevărat o onoare. Ceea ce am făcut, pentru mine este normal. Sper să devină și pentru alții. Plângerea a fost un gest normal. În cartier, clanul Casamonica menține puterea prin frică. Sunt atât de mulți oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi”, a declarat Roxana pentru larepubblica.it.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.