Mancare traditionala Spania: paella cu pui. Ingredient minune

0
945
Mancare traditionala Spania: paella cu pui

Mancare traditionala Spania: paella cu pui. Fiecare regiune a Spaniei este faimoasa pentru anumite preparate, asa incat, in nordul tarii poti gusta cele mai gustoase tocanite de carne (ce pot pica greu la stomac) pe cand in sud, un gazpacho racoritor te ajuta sa faci fata temperaturilor fierbinti.

Mancare traditionala Spania: paella cu pui

Este imposibil sa nu gasesti o mancare pe gustul tau in Spania, indiferent cat de pretentios ai fi. Pana si vegetarienii vor incantati de specialitatile pe baza de legume pe care le pregatesc ibericii. Pana cand ajungeti sa vedeti Spania, si mai ales Valencia, unde paella cu pui este „Regina”, va lasam o reteta de delicioasa

Mancare traditionala Spania: paella cu pui

Paella cu pui şi legume fără puţin şofran nu are niciun farmec! Preţul este foarte destul de piperat, cam 4 euro suta de grame. Dar, pentru gătit, se folosesc cantităţi foarte mici, aproximativ 0,2 grame de plantă uscată, atât cât se ia între două degete. Şofranul ocupă un loc aparte între mirodenii.

Mancare traditionala Spania: paella cu pui

Pistilurile plantei se pot înmuia peste noapte, iar sucul obţinut va da mâncării o culoare şi o aromă deosebite. Pus în lapte, capătă culoarea gălbenuşului de ou, folosindu-se la prepararea dulciurilor.

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 40 min
Gata in: 60 min

Mancare traditionala Spania: paella cu pui

Paella cu pui şi legume – Ingrediente (4 porţii)
1 piept de pui mare
1 ardei gras verde
250 g orez cu bobul lung
100 g boabe de mazăre
1 ceapă mare
2-3 ciuperci champignon
2 căţei de usturoi
1 l supă strecurată de pui
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă pudră de curry
rozmarin
şofran
sare
piper

Mancare traditionala Spania: paella cu pui

Paella cu pui şi legume – Mod de preparare

Porţionezi pieptul de pui şi îl rumeneşti uşor în ulei bine încins într-o tigaie cu fundul mai gros sau specială pentru paella. Adaugi ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, boabele de mazăre, ardeiul şi ciupercile tăiate fâşii.

Mancare traditionala Spania: paella cu pui

Condimentezi cu rozmarin, sare şi piper, după gust, adaugi pudra de curry şi continui călirea legumelor până se înmoaie. Adaugi supa de pui strecurată, orezul, un praf de şofran, boiaua dulce şi laşi totul să fiarbă, la foc potrivit, fără să amesteci, până se absoarbe supa şi orezul înfloreşte.

O serveşti caldă. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.