Imprumut guvernamental UK studii – Cum se obtin bani pentru scolarizare si care sunt conditiile

0
1096
imprumut guvernamental uk studii
imprumut guvernamental uk studii

Imprumut guvernamental UK studii – Toata lumea a auzit despre imprumutul guvernamental oferit de UK pentru tinerii care vor sa studieze la ei in tara. Noi va prezentam detaliile celui mai avantajos program de finantare pentru un invatamant superior de calitate ridicata.

Sub denumirea de Tuition Fee Loan sau Student Loans Company, o companie guvernamentala non-profit infiintata inca din 1989 ofera imprumuturi avantajoase studentilor din UK dar si din afara.

Imprumut guvernamental UK studii – Care sunt pasii de urmat

In primul rand trebuie sa faci o aplicatie la universitatea vizata de tine, sa indeplinesti toate criteriile, sa primesti scrisoarea de confirmare si abia apoi sa te interesezi de solutiile de finantare. In principiu, facultatile din UK au acelasi cost din anul 2013, cu mici diferente: un an scolar costa intre 9.000 si 9.250 de lire sterline.

Aceasta suma e una importanta pentru o familie din Romania, dar si pentru una din UK. Din acest motiv statul a gasit o solutie de finantare extrem de avantajoasa pentru tinerii care vor sa urmeze cursurile.

Imprumut Guvernamental UK studii – care sunt conditiile

Imprumutul pentru studenti acopera in principiu integral suma de 9250 de lire pe an, insa exista anumite universitati private la care daca studentii se inscriu nu pot primi finantare integrala ci doar o parte. Verificati site-urile universitatilor inainte de inscriere.
Cei care pot sa acceseze aceste sume sunt viitori studenti din Marea Britanie sau din Uniunea Europeana. Romanii pot obtine cu usurinta acest imprumut in baza acceptului unei oferte universitare.

Riscul ca imprumutul sa nu fie acordat este unul minim, doar in cazuri exceptionale.

Cine poate aplica la acest imprumut guvernamental

Exista cateva conditii pe care e bine sa le cunoasteti inainte de a aplica: imprumutul guvernamental din UK se refera doar celor care urmeaza pentru prima data cursurile unei facultati.

Cei ce au studiat deja in Romania o facultate nu mai pot accesa imprumutul. Daca in schimb ati urmat cursurile unei facultati private in Romania dar nu ati incheiat studiile, mai puteti aplica pentru imprumut.

Daca ati urmat in Romania cursurile unei facultati de stat si nu ati terminat toti anii de facultate puteti aplica pentru un imprumut in UK, insa primiti imprumut doar pentru o parte din ani: de exemplu, daca ati facut un an de facultate in Romania, in UK mai puteti obtine fonduri pentru 3 ani de facultate. Daca ati facut 2 ani in Romania, statul britanic va ofera imprumut pentru finantarea taxei de scolarizare pentru inca 2 ani.

Imprumut guvernamental UK studii – Cum se plateste imprumutul

Marele avantaj al acestui imprumut consta in felul in care se returneaza suma. In primul rand, studentul nu are de platit nimic inapoi pana nu termina facultate. Chiar si atunci, imprumutul va fi platit doar daca salariul anual depaseste un anumit plafon.

Mai exact, un student roman care obtine acest imprumut, termina facultatea si intra in piata muncii nu plateste rate decat daca salariul sau depaseste 21.000 de lire pe an. Important e ca studentul nu este obligat sa ramana in UK, el poate sa se intoarca in Romania, iar daca salariul sau nu depaseste acest prag, poate sa nu plateasca niciodata acest imprumut.

Chiar si in cazul in care veniturile depasesc acest prag, rata este una mica, de ordinul sutelor de lire pe an.

Fiind vorba despre un imprumut, acesta va avea si o dobanda de 3,3%.
Pentru obtinerea imprumutului modalitatea e destul de simpla, se trimite un formular completat impreuna cu copia certificata a actului de identitate prin posta, catre Loans Company, dupa ce ati fost admins la o Universitate din UK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.