Diaspora cere retragerea ordinului „Steaua României” acordat lui Adrian Năstase

0
536
Adrian Năstase FOTO: Cezar Popescu/Wikimedia Commons
Adrian Năstase FOTO: Cezar Popescu/Wikimedia Commons

Organizatorul mitingului Diasporei din 10 august 2018, Tommy Tomescu, îi cere președintelui Klaus Iohannis să îi retragă ordinul „Steaua României” acordat fostului premier PSD Adrian Năstase.

Cerere vine după ce Năstase a fost invitat la Cotroceni de Ziua Națională a României. Fostul premier a provocat nemulțumiri printre românii din străinătate după ce i-a numit „indieni” pe cei care au participat la mitinguri.

„Condamn declarațiile lui Adrian Năstase de defăimare și ridiculizare a românilor care au plecat din România într-un exil economic, pentru a nu mai fi supuși abuzurilor noii nomenclaturi, al cărui reprezentant de seamă este Adrian Nastase.

Folosirea în sens peiorativ a termenului indian, ne arată o mentalitate de tipul „sclav”/‘„stăpân”.  Această adresare denotă și o labilitate a persoanei care se crede „stăpân”, deorece până și stăpânii își protejează „sclavii’’care le trimit miliarde de euro, dar orice este permis din perspectiva disperării „stăpânului’’ care încearcă să își dovedească supremația sa.

Fostul premier alege să îi atace pe români, într-un moment în care aceștia, pe teritoriul Regatului Unit, sunt supuși atacurilor violente, magazinele le sunt incendiate și ar avea nevoie de susținere, doar pentru a câștiga o dispută politică.

Îi solicit presedintelui Klaus Iohannis să retragă Ordinul Steaua României, acordat fostului premier, pentru declarațiile de subminare la adresa românilor din diaspora.

Românii exilați economic în Europa au mai mare nevoie de protecția Statului Român, pe fondul întăririi acțiunilor extremei drepte si nu de actiuni de subminare ale fostilor sau actualilor reprezentanti ai Statului Român”, a transmis Tommy Tomescu, reprezentant al Asociației Diaspora pentru România.

Adrian Năstase a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce de la fostul președinte Ion Iliescu. Aceasta este cea mai înaltă decorație oferită de statul român.

Năstase face parte în continuare din acest Ordin, deși a fost condamnat definitiv la sentințe cu executare în două dosare: Trofeul Calității și Zambaccian, pentru infracțiuni precum luare de mită și șantaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.