Pesteri de vis din Romania. Imagini care iti taie respiratia

Pesteri de vis din Romania. Imagini care iti taie respiratia. Iata cu ce frumuseti ale naturii se poate mandri tara noastra in intreaga lume.

0
1840

Pesteri de vis din Romania. Imagini care iti taie respiratia.  Iata cu ce frumuseti ale naturii se poate mandri tara noastra in intreaga lume.

Romania se poate mandri cu zeci de mii de pesteri pe intreaga suprafata a tarii, iar aceste date au trimis tara noastra pe pozitia secunda in topul european cu cele mai multe pesteri. Pe langa frumusetea data de formele de relief, aceste pesteri ascund si numeroase legende.

Pesteri de vis din Romania. Imagini care iti taie respiratia: Pestera Scarisoara

Pestera Scarisoara ofera privelisti spectaculoase, care te lasa fara cuvinte. Aflata in judetul Alba, pestera adaposteste cel mai mare ghetar subteran din Romania. Pestera Scarisoara a fost propunerea Romaniei la preselectia pentru „Cele 7 minuni ale lumii”. Ea poate fi vizitata in tot timpul anului, iar temperatura din peste variaza in functie de sezon (de la -7C la 1C)

Pesteri de vis din Romania. Imagini care iti taie respiratia: Pestera Ursilor

Pestera Ursilor este o emblema a Muntilor Apuseni si se afla la o altitudine de 500 de m. Numele vine de la faptul ca in momentul in care a fost descoperita, pestera gazduia o cantitate impresionanta de urme si fosile ale ursului de caverna. pe o lungime de 1.500 de metri, pestera dispune de cateva galerii impresionante care pot fi admirate si de turisti.

Pesteri de vis din Romania. Imagini care iti taie respiratia: Pestera Ghetarul de la Focul Viu
Situata in judetul Bihor ceasta pestera este cunoscuta pentru fenomenul interesant ce se produce aici in jurul pranzului atunci cand bate soarele pe ghetar pare ca…a luat foc! Intervalul orar in care locul devine spectaculos este între orele 13.30 și 14.30 când razele soarelui pătrund în pestera.

Pesteri de vis din Romania. Imagini care iti taie respiratia: Pestera Limanu
Aflata in zona Dobrogei, pestera Limanu ascunde numeroase legende, Avand o lungime de aproape 3,4 km, se spune ca galeriile ar s-ar intinde, de fapt, pana in Bulgaria sau Turcia sau ca acesta era locul in care oamenii se acsundeau inca din vremea geto-dacilor, atunci cand inamicii ajungeau pe teritoriul Romaniei. Multi sunt de parere ca aici s-ar afla ascunse si numeroase comori.

Pesteri de vis din Romania. Imagini care iti taie respiratia: Pestera Vantului
Pestera Vantului a fost desemnata cea mai mare pestera din tara, cu o lungime de 52 de kilometri. odata ce intrati in pestera, veti simti curent si vanturi suieratoare, iar de aici i se trage si numele.
Pestera Vantului se afla in Muntii padurea Craiului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.