Doi violatori români, condamnați în Marea Britanie, vin în România și stau mai puțin la închisoare

0
512
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Doi bărbați din Hunedoara, care au violat o adolescentă de 16 ani în Marea Britanie, vor fi trimiși la o închisoare din România. Judecătorii Curții Coroanei Northampton i-a condamnat pe cei doi la 14, respectiv 16 ani de închisoare, însă când vor ajunge în România vor scăpa cu doar 12 ani de pușcărie, potrivit Adevarul.ro.

Solicitare ca violatorii să fie transferați în România a fost făcută de autoritățile judiciare din Regatul Unit, iar judecătorii români urmează să se pronunțe în această situație. Cei doi români, cu vârste de 33 și 30 de ani, au comis fapta în primăvara anului 2016. Aceștia au urmărit și apoi amenințat cu moartea o tânără.

„În fapt s-a reţinut că la data de 24.04.2016 inculpatul, împreună cu B. B.O. condamnat în aceeaşi cauză, a urmărit şi condus pe minora L. M. în vârstă de 16 ani, pe o alee întunecoasă şi îngustă, unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi ameninţări cu moartea, a întreţinut raporturi sexuale normale şi acte sexuale orale cu persoana vătămată”, se arată în considerentele reţinute de Curtea de Apel Alba Iulia în decizia privind soluţionarea solicitării de transfer formulate anul acesta de autorităţile judiciare britanice.

În vara acestui an, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au decis recunoașterea hotărârii pronunțate de instanța britanică în 2017, dar a adapta pedepsele la legislația românească, care este mai blândă decât cea britanică. Astfel, fiecare dintre cei doi bărbați judecați pentru viol a primit câte 12 ani de închisoare, din care se va scădea perioada arestării preventive și durata deja executată în Marea Britanie.

Adaptarea condamnării a fost motivată de faptul că pedeapsa britanică „nu corespunde atât ca şi natură, cât şi ca şi durată cu pedeapsa ce ar fi putut fi aplicată persoanei condamnate ar fi fost judecată în România pentru această infracţiune”.

Cei doi mai aveau condamnări în România. Unul primise o pedeapsă de 8 ani de închisoare, iar celălalt fusese condamnat la 2 ani de pușcărie, tot pentru viol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.