Un șofer român de TIR a fost arestat în Franța. Ce au descoperit polițiștii în salată

0
579
FOTO: Schwoaze/Pixabay.com
FOTO: Schwoaze/Pixabay.com

Polițiștii francezi au arestat un șofer de TIR român. Acesta avea în acte menționat faptul că transportă salată, însă s-a descoperit și o cantitate de 373 de kilograme de cannabis. Șoferul român avea și un coleg spaniol. Cei doi au fost duși în fața judecătorilor, care au dispus arestarea.

Valoarea drogurilor pe piața neagră este estimată la aproximativ 3,7 milioane de euro. Camionul frigorific a fost reperat în localitatea franceză Coulombiers, pe autostrada A10. Cei doi șoferi, ambii în vârstă de 50 de ani, au declarat în fața judecătorilor că nu știau că transportă droguri.

Un alt șofer de TIR român a intrat în atenția presei din Franța, după ce a primit o amendă uriașă. Șoferul, în vârstă de 35 de ani, a fost oprit la Coquelles, în nordul Franței. Polițiștii au descoperit în camionul său nu mai puțin de 5 tone de tutun pentru care nu avea acte.

În fața anchetatorilor, acesta a spus că nu este prima dată când face astfel de transporturi și că a mai livrat, în trecut, alte 2 tone în Marea Britanie.

Românul a spus că a fost abordat într-o parcare de niște necunoscuți și a încărcat tutunul dintr-un loc din Belgia. Pentru transport ar fi urmat să primească 8.000 de euro.

Reprezentantul vamal a estimat valoarea țigărilor de contrabandă la 2,17 milioane de euro și a cerut o amendă echivalentă pentru șoferul român, în timp ce procurorii au cerut instanței o pedeapsă de 1 an de închisoare.

Instanța l-a condamnat pe șoferul român la 12 ani de închisoare cu suspendare, confiscarea bunurilor și o amendă de 2,17 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.