Cat dureaza facultatea de medicina in Anglia si cum se da admiterea

0
4629

Foarte multi tineri se intreaba cat dureaza facultate de medicina in Anglia, daca sistemul difera mult de cel din Romania si cum decurge o admitere la o asemenea facultate in strainatate. Incercam sa raspundem cat mai limpede la toate aceste dileme.

Facultatea de medicina in Anglia dureaza tot sase ani de zile, exact ca la noi. Insa, in anul trei nu se studiaza medicina propriu zis in Anglia ci au dreptul sa studieze orice alta materie isi doresc. Nu exisca ‘medicina, anul 3’, dar sunt facultati precum ‘Imunologie’ sau ‘Neurologie’.

Decizia de a aplica la o universitate de medicina in Anglia trebuie luata in calcul inca din primii ani de liceu pentru cei pasionati. E nevoie de multa seriozitate, pregatire academica intensa de cel mai inalt nivel, dar si multa determinare precum si pasiune si curaj.

Aplicarea pentru un loc la o facultate de medicina in Anglia se face cu un an inainte. Va fi nevoie sa sustineti si testul UK Clinical Aptitude Test, prescurtat UKCAT pentru a demonstra aptitudinile, motivatia si atitudinea in exercitarea profesiei de medic . Mai e nevoie si de BioMedical Admission Test care e format din 3 sectiuni ce se bazeaza pe abilitati si cunostinte in domeniul medical. Aici depinde in functie si de facultatea pentru care optati.

Universitatile de medicina de prestigiu din Anglia nu recunoscu BAC-ul romanesc, astfel ca trebuie sa sustii doua sau trei examene A Level. Materiile pe care trebuie sa le alegi la A Level sunt matematica, chimie sau biologie.

Primul pas pentru admitere la o facultate in Anglia e inscrierea pe platforma de admitere UCAS. Aici ai voie in mod normal sa alegi 5 optiuni de facultati la care vrei sa dai admitere. Daca insa optezi pentru cele de medicina, doar 4 din cele 5 nominalizate de tine trebuie sa fie pe acest profil.

A 5-a optiune trebuie sa fie aleasa intr-o alta specializare si se poate alege ceva conex medicinei, de exemplu biochimia.

Cati ani dureaza medicina in Anglia – Experienta la Cambridge

Un student roman ce a reusit sa intre la Cambridge a explicat ca admiterea online a depus-o tocmai in octombrie cu un an inainte. Au urmat o serie de interviuri provocatoare.

Studentul mentioneaza ca interviurile nu cuprind intrebari capcana ci sunt mai degraba provocatoare si iti cer sa gandesti, nu sa turui informatii.

De exemplu, profesorii i-au cerut sa rezolve o ecuatie diferentiala si apoi i-au pus cateva intrebari chiar despre sistemul medical din Romania si despre un caz medical concret. Au cerut solutii pentru o situatie data.

In cazul celor de la Cambridge, studentul a fost supus la doua interviuri dupa care a fost admis, dar asta nu garanta ocuparea locului. Exista anumite cerinte pe care fiecare universitate le impune elevilor pe care ii admite.

De exemplu, cerinta celor de la Cambridge pentru un elev de la medicina este sa obtina la Bacalaureat medie peste 9,5. Pe langa probelem de la BAC mai e nevoie si de o certificare A Level atat la Biologie cat si la Chimie.

Spre deosebire de bac, la o certificare A Level sunt mai multe comisii, fiecare are un curriculum propriu si un set de intrebari proprii.

Cati ani dureaza medicina in Anglia si cat costa

Medicina dureaza tot 6 ani, ca in Romania, desi exista unele diferente. Ca si costuri, un an de scolarizare in Anglia costa intre 9.000 si 9.250 de lire pe an dar se pot obtine imprumuturi foarte avantajoase printr-un program guvernamental chiar al guvernului Britanic. Imprumuturile acopera complet costurile de scolarizare pentru toti anii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.