Fake News. Impozitarea salariilor din Diaspora, subiect de știre falsă

0
520

Pagina de Facebook a ministrului de Finanțe Florin Cîțu a fost clonată și folosită pentru a distribui o știre falsă și alarmistă. Ministrul spune că este vorba despre un fake news.

În respectiva postare se spune că „țara se află într-o situație dificilă” și că una dintre soluții este aceea prin care salariile angajaților din Diaspora, dar și serviciile de transfer să fie impozitate. „E timpul să strângem cureaua…”, scrie în postarea de pe falsul cont.

Postarea și pagina respectivă a fost denunțată chiar de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Ministrul a postat și o captură a respectivei pagini pe care a marcat-o drept „Fake news”.

Un alt fake news legat de impozitarea veniturilor din diaspora a fost propagat în vară, în perioada în care Autoritatea Electorală Permanentă invita românii din străinătate să se înregistreze pentru a vota prin corespondență.

Atunci, în comunitățile online ale diasporei se discuta despre faptul că românilor le este frică de faptul că, odată completate datele personale în formularul on-line dedicat alegerilor prezidențiale, sunt pasibili de dubla impozitare a veniturilor, atât în țara de reședință, cât și în România.

În comunitățile online ale diasporei s-a discutat intens, dar informația aflată la baza acestei temeri este o intoxicare și arată, încă o dată, lipsa de încredere a românilor în stat și în autorități, sunt de părere specialiștii în finanțe.

Reprezentanți ai AEP au declarat că au existat mai multe solicitări adresate instituției în care li s-au cerut clarificări ale acestei situații și că îngrijorarea românilor că ar putea fi umăriți de ANAF este unul dintre motivele care i-ar fi putut face pe mulți să nu se înscrie la votul prin corespondență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.