Autoritățile s-au răzgândit. Românii care se întorc în țară din nordul Franței și Madrid NU vor intra în carantină

0
817
FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com
FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com

Autoritățile s-au răzgândit. După ce marți au anunțat că toate persoanele care vor veni din nordul Franței și Madrid vor intra automat în carantină instituționalizată, miercuri dimineață, Grupul de comunicare strategică a precizat că nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Mai exact, în acest moment, cetățenii care vin din Spania sau Franța nu trebuie nici măcar să se izoleze la domiciliu.

„Menționăm faptul că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantina instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei. O astfel de decizie referitoare la actualizarea zonelor de risc (zone roșii/zone galbene) poate fi luată numai la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în urma unor evaluări meticuloase a evoluției răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Știrea inițială 


Autoritățile din România anunță că vor extinde, de miercuri, lista „zonelor roșii”. Vor fi incluse Madridul și nordul Franței, unde au fost înregistrate multe cazuri de coronavirus.

Restul Franței, Germania și Spania for intra în zona galbenă, iar cei care vin din aceste țări vor intra în izolare la domiciliu.

Ar putea fi anulate și cursele aeriene din și spre aceste zone, a transmis secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Bilanțul deceselor din cauza epidemiei de coronavirus a crescut, marți, în Italia cu 168 de cazuri la 631, o creștere de 36%. Peste 60 de milioane de italieni s-au trezit marți în prima zi de carantină națională, o măsură fără precedent anunțată luni seara de premierul Giuseppe Conte.

Epidemia de coronavirus a provocat 33 de decese și 1.784 de persoane au fost infectate în total în Franța, din care 372 de cazuri în 24 de ore, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară. Dintre pacienți, 86 sunt în stare gravă. Toate cele 33 de persoane decedate sunt adulte, iar 23 dintre ei aveau peste 75 de ani, dar 98% se vindecă, potrivit autorităților franceze.

Air France suspendă toate zborurile către Italia între 14 martie și 3 aprilie, inclusiv.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut un nou apel la civism și la responsabilitatea fiecărui cetățean, amintind că oamenii au obligația de a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor.

Astfel, el le-a recomandat francezilor ca, la primele simptome, dacă au febră, să nu mai meargă cu mijloacele de transport în comun și să lucreze de acasă. Macron a mai făcut apel să respecte regulile de igienă și să se spele pe mâini.

Camera inferioară a Parlamentului spaniol (congresul deputaților) și-a suspendat toate activitățile pentru o perioadă de o săptămână, după ce a fost depistat primul caz de parlamentar infectat. Este vorba despre parlamentarul extremei-drepte din Spania, Javier Ortega Smith.

Partidul său, Vox, ceruse suspendarea activităților, iar 50 de parlamentari ai formațiunii anunțaseră că vor lucra de acasă. Aceștia au participat la convenția anunală a partidului, unde au fost prezenți mii de simpatizanți.

Secretarul de Stat pentru Sănătate Publică din Marea Britanie, rezultat pozitiv pentru coronavirus. Secretarul de Stat pentru Sănătate Publică din Marea Britanie, Nadine Dorries, a fost depistată pozitiv pentru virusul 2019-nCoV, potrivit BBC.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, rămâne izolat la domiciliu, după un contact cu o persoană posibil infectată, transmite Deutche Welle.

De asemenea, Grecia închide școlile și universitățile pentru două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.