Amenzi rutiere în Italia. Un șofer român a primit 9.000 de euro

0
512
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

Amenzi rutiere în Italia. Un șofer român în vârstă de 46 de ani a primit în Italia o amendă în valoare de 9.000 de euro. Acesta a încălcat mai multe reguli de circulație, dar și economice. Acesta a fost prins de oamenii legii în Aprilia, în apropiere de Roma, în timp ce conducea un camion care transporta ilegal carne.

Potrivit oamenilor legii, inițial, șoferul a fost oprit și amendat pentru depășirea vitezei, apoi s-a constatat că avea în camion sute de kilograme de carne proaspăt, tăiată în jumătăți și sferturi, ambalată parțial, de origine bovină și porcină, însă fără niciun fel de act.

Mai multe societatea care se ocupa de transport nu avea nici autorizație de mediu și a încalta de și normele igienico-o sanitare. Oamenii legii au mai constatat că nu era pentru prima dată când șoferul s-a urcat la volanul unui camion cu marfă fără să aibă actele necesare pentru transport.

Amenzi rutiere în Italia. Șofer român cercetat penal pentru „defăimare”

Amenzi rutiere în Italia. Un român care a comentat într-o notă sarcastică la o postare pe Facebook, este acum cercetat de autoritățile italiene pentru „defăimare agravată”. Bărbatul are 43 de ani și este orginar din Tecuci.

Potrivit rotalianul.com, lucrează ca șofer pe camion în regiunea Veneto, iar pe data de 14 decembrie 2019, după ce a citit o știre care a fost postată pe pagina de Facebook „Occhio Sandonatese” a comentat cu privire la un instrument radar de măsurat viteza.

„Hoții fură noaptea, polițiștii („vigili” este cuvântul folosit în italiană, deci poate fi interpretat atât ca „polițiștii”, cât și în alte sensuri – n.r.) fură ziua”, a scris șoferul român în comentariul său.

Pe 4 ianuarie, la trei săptămâni după ce a scris comentariul, românul a fost chemat la sediul Poliției Locale din San Dona di Piave din Provincia Veneția pentru a fi anunțat că împotriva sa s-a început o anchetă pentru infracțiunea de „defăimare agravată”.

„În acest scop, persoana respectivă a fost invitată să declare propriile generalități și orice altceva ar putea fi de folos la identificare, în urma avizului despre consecințele penale la care se expune cine refuză să dea propriile generalități sau le dă false”, scrie în procesul verbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.