O româncă și-a pierdut viața în Spania, din cauza furtunii Gloria

0
549
FOTO: Onda Naranja Cope/Youtube
FOTO: Onda Naranja Cope/Youtube

O româncă în vârstă de 54 de ani și-a pierdut viața în urma furtunii Gloria, care a afectat puternic estul Spaniei. Potrivit presei spaniole, aceasta dormea de mai mult timp într-un parc din orașul Gandia, alături de soțul ei.

Potrivit autorităților locale, cei doi au refuzat să fie cazați în adăposturi pentru persoane nevoiașe. Trupul neînsuflețit al femeii a fost descoperit luni dimineață, iar cauza probabilă a fost hipotermia.

În total, zece oameni și-au pierdut viața în urma furtunii Gloria. Potrivit serviciilor de urgenţă, numărul deceselor provocate de intemperii ar putea creşte, în contextul în care cel puţin cinci persoane sunt în continuare date dispărute în Catalonia şi arhipelagul Baleare. Printre acestea se numără un britanic de 25 de ani, care a dispărut la Ibiza, şi un spaniol de 27 de ani, care făcea alpinism pe insula Mallorca.

Apele au lăsat în urmă un peisaj de coșmar. Zeci de hectare de terenuri agricole au fost distruse, iar mai multe drumuri sunt blocate.

Valuri uriașe au trecut de țărm, iar în unele orașe din estul Spaniei a fost grindină. Vântul puternic a distrus fațade de blocuri, iar schele pe care muncitorii le foloseau la construcții în orașe s-au prăbușit peste mașini.

Din cauza furtunii a fost afectat și traficul aerian și cel maritim. A fost închis aeroportul din Alicante și porturile de la Marea Mediterană. Meteorologii au anunțat în continuare coduri portocalii și galbene de vreme rea în provincii din statul iberic. Însă oamenii încep să răsufle ușurați pentru că în următoarea perioadă vremea va deveni mai bună.

Furtuna Gloria a ajuns și în Franța, începând de marți. Aproximativ 1.500 de persoane au fost evacuate din departamentul Pyrenees-Orientales și au primit permisiunea de a se întoarce în casele lor abia de ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.