God’s Own Country (Taramul Binecuvantat). Ce note are filmul si cine e actorul roman care joaca rolul principal

Productia britanica God's Own Country, in traducere, "Taramul Binecuvantat" este considerata una din revelatiile cinematografice ale acesui an.

0
1070

Productia britanica God’s Own Country, in traducere, „Taramul Binecuvantat” este considerata una din revelatiile cinematografice ale acesui an.
Filmul a fost nominalizat deja la British Independent Film Awards, cele mai importante premii ale industriei independente de film din Marea Britanie.
Regizat de Francis Lee, din distributia lui face parte si actorul roman Alec Secareanu. Romanul concureaza alaturi de alte nume ale cinematografiei britanice la premiul pentru „Cel mai bun actor’.
In total, God’s Own Country a primit 11 nominalizari la 10 categorii, in cadrul British Independent Film Awards.

God’s Own Country spune povestea de dragoste dintre un fermier britanic si un muncitor roman

God’s Own Country a fost comparat de critici cu Brokeback Mountain, caştigător a trei premii Oscar, cu Heath Ledger si Jake Gyllenhaal in rolurile principale.
Sentimentele dintre cei doi se decatlanseaza intr-un mod neasteptat. Johnny este un tanar preocupat mai degraba sa-si inece amarul in alcool si sex ocazional, la ferma parintilor sai si care ajunge sa il cunoasca intr-o zi pe noul angajat sezonier Gheorghe.

God’s Own Country a devenit unul dintre cele mai discutate filme din presa internationala si se bucura deja de mult succes.
Pe portalul de filme IMDB se afla deja incadrat la categoria filmelor promitatoare si are o nota de 7,8 dintr-un total de voturi de 2.129. In Romania, God’s Own Country a fost lansat la jumatatea lunii noiembrie si ruleaza in aceste momente in cinematografe.

Regizorul Francis Lee a fost inspirat de povestea reala a unui roman venit la munca in Anglia

Actorul Alec Secareanu, cel care il interpreteaza pe Gheorghe, a povestit intr-un interviu pentru Adevarul cum a ajuns sa obtina rolul in acest film.
Regizorul Francis Lee a  si-a dorit in mod special sa aiba in distributia filmului un roman. Impresionat de cazul unui conational aflat la munca in Anglia, nevoit sa indure atitudinile xenofobe, pentru a-si putea intretine familia, regizorul si-a dorit sa contureze un astfel de personaj.
„Personajul este inspirat oarecum dintr-o cunostinta pe care a avut-o Francis. El a stiut de cand a scris scenariul ca vrea un outsider pentru personajul asta. El inainte sa se apuce de film, a lucrat intr-un depozit de vechituri si acolo a gasit un roman pe nume Tavi. L-a impresionat foarte mult povestea lui si anume cat de mult a trebuit el sa indure tot felul de atitudini xenofobe din partea angajatilor, a sefilor, asta doar pentru a-si duce la bun final scopul lui – sa-si intretină familia, sa poata sa o aduca si pe ea in Marea Britanie. In timp a reusit sa o aduca şi pe sotie, sa-si cumpere un apartament si sa-si facă o viata buna.”, a povestit Alec Secureanu.
Actorul roman a reusit sa il impresioneze pe regizor prin modul in care a inteles substraturile personajului Gheorghe, iar in scurt timp au inceput colaborarea.
A urmat apoi o perioada de 2 saptamani de pregatire, in care actorul a fost nevoit sa intre in pielea personajului si sa inteleaga viata la ferma.

„Nu cred ca orientarea sexuala este caracteristica definitorie a personajului meu. Am incercat sa abordez personajul tridimensional si sa vad exact ce este in spatele persoanajului. Orientarea lui sexuala exista, si-o accepta, e confortabil cu ea (…) Este un film in care ambele personaje sunt confortabile cu orientarea lor sexuala si este un film in care, de fapt, personajele astea sunt inchise emotional şi filmul surprinde lupta lor de a se deschide emotional şi a se lasa sa iubeasca si sa fie iubiţi inapoi.”, a mai spus Alec Secureanu.

Alec Secareanu a absolvit UNATC in 2007. In Romania a jucat într-o serie de scurtmetraje („Candy Crush“, „Matasari“, „My Name Is …“, etc), seriale TV („Daria, iubirea mea“, „Cu un pas inainte“, „Pariu cu viata“) si lungmetraje: „Love Bus: Cinci povesti de dragoste din Bucuresti“, „Visul lui Adalbert“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.