Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post. Trucuri

0
997
Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post. Chiar și în zilele în care te abții de la alimentele de dulce, poți gusta o delicioasă supă cu găluște de griș, după rețeta de post.

Cine vrea o porţie de supă de post cu găluşte de griş? Veţi petrece mai puţin de o oră în bucătărie, iar familia va fi încântată de acest preparat. Dacă nu aţi mai pregătit această reţetă, vă arătăm noi cum se prepară. Spor la gătit!

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

Pentru început, ca să faceți o supă de post cu găluşte de griş, ar trebui să mergeţi la piaţă să cumpăraţi legume proaspete. O să aveţi nevoie de ardei gras, ceapă, morcovi şi verdeaţă. Dacă nu ţineţi post, puteţi adăuga şi un ou la prepararea găluştelor. Mai întâi vă arătăm cum se prepară găluştele cu ou.

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

Pentru rețeta de supă de post cu găluşte de griş, avem nevoie de 2 ouă, griş, 1 vârf cuţit sare, 1 vârf cuţit praf de copt. Punem ouăle într-un castronel şi adăugăm sare. Apoi le batem cu furculiţa până se omogenizează puţin.

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

Adăugăm câte o linguriţă de griş şi amestecăm până se încorporează. Se adaugă şi praful de copt, un vârf de cuţit. Găluştele se pot face în mai mult feluri. Cel mai uşor este să udaţi lingura de supă şi să luaţi cu ea din compoziţie, apoi să o puneţi uşor în supă.

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

Înainte de asta micşoraţi focul astfel încât supa să nu clocotească atunci când le puneţi in ea. Găluşca se va desprinde singură, eventual mişcaţi puţin lingura. Acum să revenim la supă de post cu găluşte de griş.

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 25 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE
2 morcovi
2 cepe
1păstârnac
1 țelină

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
sare, boia și piper, după gust
1 legătură pătrunjel

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

MOD DE PREPARARE
Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)

Retete traditionale romanesti: supa cu galuste de post

Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.