O româncă a fost arestată în Italia pentru că a cerut 7.000 de euro ca să se mărite cu un marocan

0
506
FOTO: Capri23auto/Pixabay.com
FOTO: Capri23auto/Pixabay.com

O româncă a fost reținut de autoritățile italiene, după ce a primit 3.000 de euro pentru a se mărita cu un marocan. După ce s-ar fi încheiat actele de căsătorie și bărbatul ar fi primit oficial drept de ședere în Italia, româncă ar fi urmat să mai primească alți 4.000 de euro.

„Afacerea” dintre cei doi ar fi fost descoperită de carabinieri în urma unui control de rutină în trafic. Jurnaliștii de la Qui Spulico, o publicație din Calabria, spun că oamenii legii au oprit în trafic o mașină în care se aflau trei marocani și o femeie de naționalitate română.

Carabinierii i-au întrebat ce fac în zonă, iar aceștia i-au răspuns că sunt în căutarea unor locuri de muncă în agricultură, pe câmpurile din zonă. Însă, oamenii legii au devenit suspicioși din cauza unui comportament nefiresc al femeii.

După ce i-au interogat pe toți, românca a cedat presiunii și a recunoscut întreaga poveste. Aceasta a fost reținută și riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare și o amendă de până la 15.000 de euro.

Dacă marocanul se căsătorea cu românca ar fi putut să obțină calitatea de rezident. Legile italiene spun că dacă vă căsătoriți cu un cetățean italian și locuiți în Italia, puteți cere cetățenia la doi ani după oficierea căsătoriei. De asemenea, dacă cei doi soți nu locuiesc în Italia, timpul de așteptare este de trei ani, dar se reduce la jumătate dacă soții au copii împreună.

Cetățenii UE trebuie să fi locuit în Italia în calitate de rezident în ultimii patru ani pentru a putea solicita cetățenia italiană. Cei care au locuit ca rezidenți în Italia timp de cel puțin 5 ani pot solicita ca această rezidență să fie pe perioadă nedeterminată la un oficiu poștal, o secție de poliție dau o altă instituție oficială.

Rezidența permanentă oferă aceleași drepturi ca cetățenia, dar poate fi revocată dacă ați locuit în afara UE mai mult de un an sau în afara Italiei timp de peste 6 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.