Incendiile din Suedia. Avertizare MAE pentru romani

0
1230

Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza cetatenii romani in legatura cu incendiile din Suedia.

MAE informeaza romanii care se afla in Suedia sau se pregatesc de vacanta in zona respectiva de existenta mai multor pericole. Mai concret, Suedia se confrunta si ea, la fel ca si Grecia cu incendii majore.

Incendiile din Suedia

Provinciile Dalarna, Jamtland si Gavleborg din nord si centru sunt afectate de incendii majore de padure. Pe intreg teritoriul suedez este un risc crescut de incendii de padure, iar activitatile ce pot genera foc sunt interzise. Un detasament de pompieri francezi specializati in lupta cu focul la sol s-a deplasat in Suedia pentru a participa la stingerea focului.

MAE a pus la dispozitie rezidentilor romani, dar si turistilor un numar de telefon pentru a obtine mai multe informatii. Cetatenii romani pot solicita asistentă consulara si la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Stockholm: +468205674.

Incendiile din Suedia

De asemenea pentru romanii care se confrunta cu situatii urgente exista un telefon de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Regatul Suediei +46736985463. Nu in utimul rand, cei care au acces rapid la internet este bine sa consulte site-ul Ambasadei Romaniei in Regatul Suediei, iar „Calatoreste in siguranta” este aplicatia destinata celor care au nevoie la orice ora din zi si din noapte de informatii.

Incendiile din Suedia nu sunt singurele care tin primele pagini al ziarelor. Grecia se confrunta cu grave incendii de vegenta. Mai multe localitati au fost sterse pur si simplu de pe harta. Rafina, Mati, zona Attica sunt cateva dintre zonele unde numarul mortilor si al disparutilor este in continua crestere.

Satul Mati a fost ars in proportie de 98% la suta, iar mormane de masini arse, oameni care isi cauta familiile printre daramaturi sunt cateva dintre imaginile ce fac din Grecia acestor zile sa semene cu un infern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.