Retete bucatarie italiana: pizza de post. Simpla si versatila

0
806
Retete bucatarie italiana: pizza de post

Retete bucatarie italiana: pizza de post. Italia este o destinaţie de vis pentru oricine iubeşte mâncarea şi băutura bună. Dar nu e nevoie să călătoreşti ca să te delectezi cu deliciile italiene. Poţi aduce Italia la tine acasă dacă încerci reţetele delicioase de paste sau pizza.

Reţetele culinare preferate diferă nu numai de la o regiune la alta, ci şi de la un oraş la altul. Fiecare zonă are o anumită reţetă de paste sau sos pentru paste, aşa cum fiecare preferă un alt tip de brânză sau un alt vin. Italia este probabil ţara cu cea mai variată bucătărie pentru că avut şi o istorie plină.

Retete bucatarie italiana: pizza de post

Multe reţete italiene conţin brânză de diverse tipuri – italienii ştiu să prepare sute de tipuri de brânză diferite. Chiar şi faimoasa mozzarela există în mai multe varietăţi, toate la fel de gustoase. Mai puţin cunoscute, dar nu mai puţin utilizate în Italia sunt parmigiano-reggiano, ricotta, tirolese sau robiola.

Retete bucatarie italiana: pizza de post

Multe reţete italiene conţin brânză de diverse tipuri – italienii ştiu să prepare sute de tipuri de brânză diferite. Chiar şi faimoasa mozzarela există în mai multe varietăţi, toate la fel de gustoase. Mai puţin cunoscute, dar nu mai puţin utilizate în Italia sunt parmigiano-reggiano, ricotta, tirolese sau robiola.

În afară de brânzeturi, bucătăria italiană foloseşte foarte mult măslinele, uleiul de măsline, prosciutto – un tip de şuncă italiană – roşiile uscate la soare, anghinarea, ciupercile porcini. Ca toate reţetele mediteraneene şi cele italiene sunt condimentate din belşug cu salvie, rozmarin, oregano, usturoi, busuioc, cimbru şi alte verdeţuri specifice zonei.

Retete bucatarie italiana: pizza de post

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 25 min
Timp de gatire: 25 min

Gata in: 50 min

INGREDIENTE
Pentru blat
300 g făină
3 linguri ulei de măsline
1 lingură zahăr
1 plic drojdie uscată
1 praf de sare
Pentru umplutură
sos marinara
legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
brânză tofu
oregano

În primul rând se face aluatul, din numai 5 ingrediente, după instrucțiunile simple de aici.
Sosul este extrem de important pentru reușita gustului final. Așa că e de preferat să nu pui ketchup sau bulion pe pizza de post. Fă un sos rapid și savuros.

Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos!

Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.