Românii dintr-o localitate din Italia au trimis cadouri la un spital din țară

0
494
Preotul Sabin Foca FOTO: Zch.ro
Preotul Sabin Foca FOTO: Zch.ro

Preotul paroh de la biserica ortodoxă „Sf. Irineu de Simium” din localitatea italiană Bibbiena, provincia Arezzo, a mobilizat comunitatea românească din parohia sa pentru a face donații pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Preotul Sabin Foca și enoriașii săi au au reușit anul trecut să strângă bani pentru ca fiecare salon din secția de Neonatologie a spitalului să fie dotat cu frigider. Tot anul trecut s-au donat și scutece pentru nou-născuți.

Anul acesta, comunitatea românească din Italia a făcut mai multe caduri la secția de Pediatrie. Potrivit zch.ro au fost donate: 65 de pilote groase, 65 de lenjerii complete, 65 de pijamale pentru copii de diferite vârste, 20 de papuci de interior pentru mămici, 12 termometre profesionale.

„Părintele Nicolae Steinhardt așeza ca titlu la una din cărțile sale următorul dicton „Dăruind vei dobândi”. Consider că, în această lună, decembrie, când Dumnezeu Tatăl dăruiește umanității cel mai frumos cadou, pe Fiul său, este necesar ca și noi oamenii să marcăm timpul vieții noastre prin bunătate și generozitate  pe care să le arătăm semenilor noștri.

Mulțumim tuturor donatorilor și sponsorilor care au donat mult din puținul lor pentru îmbunătățirea condițiilor de internare a copiilor din secția de Pediatrie a Spitalului Județean Neamț. Mulțumim doamnei doctor Suzana Constantinescu și preotului Nicolae Burăș, coordonatorul capelei din incinta spitalului pentru frumoasa și rodnica colaborare”, a spus preotul Sabin Foca, potrivit Zch.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.